04 Aralık 2020 06:41

11. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri 10 Aralık’ta başlıyor

11. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri 10-17 Aralık tarihlerinde pandemiden dolayı çevrimiçi (online) olarak düzenlenecek.

Fotoğraf: Türkiye İnsan Hakları Vakfı

Reklam

Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV), Fransız Kültür Merkezi ve İletişim Çalışmaları Topluluğunun düzenlediği 11. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri 10-17 Aralık tarihlerinde çevrimiçi (online) olarak düzenlenecek.

Türkiye’de ve dünyada insan hakları açısından yaşanan çok farklı sorunlara yönelik olarak izleyenlerde bir farkındalık ve duyarlılık oluşturmayı hedefleyen 11. İnsan Hakları Belgesel Film Günleri’nin bu yıl teması “Toplanma ve gösteri yapma özgürlüğü” olarak belirlendi.   

Yedi gün sürecek etkinlik kapsamında ülke içinden 10, ülke dışından 15 olmak üzere toplam 25 seçme belgesel film izlenecek. Filmler 10 Aralık 2020 saat 10.00 itibarıyla gösterime açılacak, yedi gün sonra, 17 Aralık 2020 saat 24.00 itibarıyla gösterime kapanacaktır. Dağıtımcı ve yapımcı şirketler ile yapılan anlaşmalar gereği programda yer alan yabancı filmlerin yalnızca Türkiye’deki izleyicilere açık ve izleyici kontenjanının 250 kişi ile sınırlı olacağı duyurulurken, yerli filmler için herhangi bir kontenjan sınırı olmadığı gibi yurt dışı ve yurt içi gösterimlere açık olacak.

Kayıt yaptırma, program ve filmler hakkında ayrıntılı bilgiye bu siteden ulaşabilirsiniz. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam