03 Aralık 2020 14:33

Baldur Süspansiyon işçileri adım adım greve gidiyor

Kocaeli Çayırova'daki Baldur Süspansiyon fabrikasından Birleşik Metal-İş'e üye oldukları için atılan işçilerin direnişi 34'üncü günü geride bırakırken işçiler grev hazırlıklarına başladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Kocaeli Çayırova'da Şekerpınar Organize Sanayi Bölgesinde bulunan İspanya sermayeli Baldur Süspansiyon fabrikasında Birleşik Metal-İş sendikasına üye olan 3 işçi işten atılmıştı. İşçilerin, sendikalı olarak işe geri dönmek için fabrika önünde başlattığı direniş 34. günü geride bıraktı.

DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasının Gebze 2 No'lu şubesinde örgütlenen işçiler, arabulucu süresinin bittiğini, yakın bir zamanda da grev kararının fabrikaya asılacağını ifade ederek “Uzun zamandır mücadelemiz devam ediyor. Hem fabrika önünde direniyoruz hem de kamuoyuna sesimizi duyurmak için Ankara’ya gittik. Tabii bu süre boyunca işyerine yönelik çalışmalarımız da aralıksız devam etti. İçeride üretime devam eden arkadaşlarımız da bizimle her daim dayanışma içerisinde oldu. Şimdi grev aşamasına geldik. Artık mücadele ve dayanışma daha önemli” dedi.

"YA KÖLE GİBİ ÇALIŞACAĞIZ YA DA HAKLARIMIZI KULLANACAĞIZ"

Birleşik Metal-İş Gebze 2 No'lu Şube Başkanı Necmettin Aydın ise fabrika önünde işçilere açıklama yaptı. Necmettin Aydın, “Ya bu fabrikada köle olarak çalışacağız, bugün sosyal haklar olmadan çalıştığımız gibi ücret pazarlığı yapmadan çalışacağız ya da yasal haklarımızı kullanarak sayılı günlerimiz kalan greve çıkacağız. Biz sendika olarak bugüne kadar iyi bir hat izledik. Kapıdaki arkadaşlarımız bir ayı aşkındır burada bekliyor. Rapor yazıldı, postaneye verildi. Cuma günü veya pazartesi günü rapor elimize geçecek. Bu raporun elimize geçme süresiyle birlikte altı gün öncesinden işverene grev kararımızı bildireceğiz” dedi.

Patronun grev oylaması isteyebileceğine dikkat çeken Necmettin Aydın, “İşçi arkadaşlarımızla greve evet diyerek pazarlığımızı artıracağız. Eğer işveren bizimle bu süreçte anlaşmak isterse oturur konuşuruz. Ancak tavrını devam ettirir, işten atılan arkadaşlarımızın geri alınması için adım atmazsa bütün işçi arkadaşlarımızla birlikte grev uygulamamızı gerçekleştireceğiz” dedi.

Patronun grev oylaması için imza topladığını ancak işçilerin imza vermediğini ifade eden Aydın, “Greve evet çıktığı koşulda da biz patrona yine anlaşmaya oturmasını ifade edeceğiz ancak kabul etmezse greve gideceğiz. Bu fabrikada beş yıldır verilen mücadeleden sonra toplusözleşme hakkını kazanacağız” dedi. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 187 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

SES: Pandemi kapsamında alınan tedbirler sağlık emekçileri için neden uygulanmıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa