03 Aralık 2020 11:50

"Yeraltı suları yönetimi neden Katar'a veriliyor" diye soran yurttaş ifadeye çağrıldı

Aydın’da hayvancılıkla geçinen Tahir Yıldırım, sosyal medya hesabından yeraltı suları yönetiminin Katar'a verilmesini eleştirdiği için "Cumhurbaşkanına hakaret" gerekçesiyle ifadeye çağrıldı.

Fotoğraf: Tahir Yıldırım'ın kendi arşivinden

Reklam

Aydın'ın Sultanhisar ilçesi Atça mahallesinde 15 yıldır hayvancılık yapan süt üreticisi 51 yaşındaki Tahir Yıldırım, ihbar üzerine cumhurbaşkanının adının geçmediği paylaşımdan 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçlamasıyla ifade verdi.

Türkiye'nin su yönetiminin Katar'a ihale edilmesini sosyal medya hesabından 1 Aralık günü yaptığı paylaşım ile eleştiren Yıldırım, “Ne demek oluyor arkadaşlar yeraltı sularının yönetimini Katar'la yapmak. Bizim seçtiklerimiz vekiller özellikle Rıza Posacı ve Metin Yavuz’a sormak istiyorum ne demek bu? Bizim yeraltı sularımız Almanya’nın Woswagen'i, Fransa’nın Reno’su değil, canımız, hayatımız, namusumuz bu böyle biline” dedi.   

Yıldırım, AKP Aydın milletvekillerine 'Ne demek bu' diye sorması üzerine AKP yöneticisi "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla şikayette bulundu. İlçe emniyetinden aranan Yıldırım şikayet üzerine ifade vermesi için karakola çağrıldı.

"'BİZİM SUYUMUZ NEDEN KATAR'A VERİLİYOR"

Konuyla ilgili Evrensel’e konuşan Yıldırım, "Televizyondan yeraltı sularının yönetiminin Katar'a verileceğini öğrendim öfkelendim. 'Nasıl olur ya bizim suyumuz neden Katar'a verilir' dedim. Bunun ne anlama geldiğini de Facebook profilimden milletvekillerine sordum. Arkadaş listemdeki bir AKP yöneticisi de beni 'cumhurbaşkanına hakaret ediyor' diye şikayet etmiş. Sosyal medya paylaşımı yüzünden ifadeye çağırıldım. Korkmuyorum. Yalnız böyle adamlarla siyaset yaptığı için Sultanhisar ve Atça'daki sevdiğim AK Partili arkadaşlarıma çok üzülüyorum" dedi.

İfade vermekten korkmadığını yineleyen Yıldırım, "Cumhurbaşkanının adının bile geçmediği bir paylaşımdan dolayı 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten ifademi verdim. Bu benim için onurdur, gururdur, madalyadır" dedi. (Aydın/EVRENSEL)

Reklam