03 Aralık 2020 08:46

38’inci Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri başladı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 38’inci Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri bu yıl pandemiden dolayı 20 Kasım 22 Aralık tarihleri arasında İzmir Tube üzerinden gerçekleştirilecek.

Fotoğraf: İzmir Büyükşehir Belediyesi

Reklam

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 38’inci Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri bu yıl “Tiyatro sizi başka dünyalar ile buluşturur” şiarı ile sanatseverlere buluşuyor. Pandemiden dolayı dijital olarak gerçekleştirilecek olan festivalde 76 oyun sahnelenecek. Oyunlar 20 Kasım 22 Aralık tarihleri arasında İzmir Tube üzerinden izleyici karşısına çıkmaya başladı.

Çekimleri İsmet İnönü Sanat Merkezi, İzmir Sanat ve İzmir’deki farklı sahnelerde yapılan 44 yetişkin, 32 çocuk oyunu olmak üzere 76 eser Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri kapsamında yayımlanacak. İzleyiciler, festival boyunca oyunları İzmir Tube kanalından ücretsiz izleyebilecek. 38’inci İzmir Tiyatro Günleri’ndeki 76 oyunun 55’i İzmirli grupların desteklenmesi amacıyla yerel tiyatro toplulukları tarafından sahnelenecek. 

Tiyatro Festivalinde ön plana çıkan oyunlar arasında 6 Aralık Pazar günü “Şeyh Bedrettin” oyunuyla “Aşkın Vatanı Yoktur” çocuk oyunu ön plana çıkıyor. Yine 8 Aralık Salı günü “Özgür Kadın Masalları” izleyicinin ilgisini çekecek oyunlar arasında olduğunu söyleyebiliriz. 9 Aralık Çarşamba günü Mübadele Öyküleri’ni ve çocuk oyunu olan “İçimizdeki Çocuk” izleyicinin ilgisine sunulmuş. 22 Aralık tarihine kadar sürecek olan festivalde herkesin ilgisini çekecek oyunlar bulunuyor. 38. Uluslararası İzmir Tiyatro Günleri “Kör Uçuş” ile oyunuyla perdesini kapatmış olacak.

Festival programıyla ilgili ayrıntılı bilgiyi bu sitesinden alabilirsiniz. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam