03 Aralık 2020 04:01
Son Güncellenme Tarihi: 03 Aralık 2020 10:41

Siirt'te 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Siirt Kurtalan'da saat 08.45 sularında 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İlk belirlemelere göre deprem hasara neden olmadı. Kırsalda araştırmalar sürüyor.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nden edinilen bilgilere göre saat 08.45 sularında Siirt Kurtalan'da 5.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremin merkez üssünün Siirt Kurtalan'a 7,6 kilometre uzaklıkta olduğu ve yerin 20,1 kilometre altında gerçekleştiği belirlendi.

Siirt Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, depremde kerpiç evlerin hasar gördüğü Karabağ köyünde incelemede bulundu. İncelemelerinin ardından açıklamada bulunan Vali Hacıbektaşoğlu, depremde hafif şekilde yaralanan 1 kişinin tedavisinin sürdüğünü söyledi. Ekiplerin bölgede hasar tespit çalışmasını sürdürdüğünü anlatan Vali Hacıbektaşoğlu, "Şu anda 1-2 yapıda orta hasar diyebileceğimiz hasar var. Kurtalan merkezde yine bir yapıda orta hasarlı diyebileceğimiz bir yapımız bulunmakta. Can kaybı yok, mal kaybı ise küçük boyutta. Bir yaralı vatandaşımız var. Evde dengesini kaybedip düşmesiyle kolunu kırıldı. Tedavisi yapılıyor. Bütün ekiplerimiz sahada hasar tespitlerini yapıyor. Siirt merkezde bütün barajlarımızın kontrolleri yapıldı. Allah'a şükür hiçbir sıkıntı yoktur. Hasar tespit çalışmaları yapılıyor. Zararlar karşılanacak" dedi.

Kent merkezinde depremi hisseden vatandaşlar sokaklara çıktı.

Siirt'te deprem nedeniyle sokaklara çıkan yurttaşlar.

DEPREM ANINI ANLATTILAR

Karabağ'da yaşayan ve depreme uykuda yakalandıklarını söyleyen Mehmet Emin Cansu (15), "Deprem sırasında evde yatıyordum. Sarsıntı ile uyandım ve kaçmaya başladım. O sırada evin içinde başıma küçük bir taş düştü. Dışarıya çıktığımda tüm köy halkı dışarıya çıkmıştı" dedi.

Saadet Cansu ise deprem sırasında torunlarıyla birlikte kahvaltı yaptıklarını belirterek, "Bir anda şiddetli bir şekilde sallandık. Çocukları kaptığım gibi dışarıya çıktım. Köyümüzde birkaç evde hafif şekilde hasar oluştu" diye konuştu.

Deprem nedeniyle Aynder köyündeki evlerde hasar meydana gelirken, yamaçlardan düşen kaya parçalarından Siirt-Bitlis karayolunu ulaşıma kapandı.

Kayabağlar (Zoqeyd) Beldesi’ne bağlı Aynder köyünde evlerde hasar meydana geldi, köy camisinin minaresi yakıldı. İlçeye bağlı birçok köyde benzer hasarların meydana geldiği öğrenildi.

KAYALAR KARAYOLUNU KAPATTI

Depremin şiddetiyle dağlardan kopan kaya parçaları, Siirt-Baykan-Bitlis karayoluna düştü. Ulaşımın kapatıldığı yollara trafiğin açılması için ekip gönderildi.

Siirt'te meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde bazı köylerdeki binalar hasar aldı.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Adana’da Kovid-19 tablosu: Boş sedye dahi kalmadı

SONRAKİ HABER

AKP'li ise seri ihale: AKP'li belediyelerden bir ayda üç ihale aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa