02 Aralık 2020 06:37

Galatasaray, ırkçı ifadeler kullanan A Spor yorumcusu Emre Bol'a dava açıyor

Galatasaray, oyuncuları Mbaye Diagne için "Orada timsah yiyordu, geldi burada topçu oldu" ifadelerini kullanan A Spor yorumcusuna dava açacağını duyurdu.

Galatasaray logo

Paylaş

A Spor yorumcusu Emre Bol, Galatasaray'ın forveti Mbaye Diagne için "Orada timsah yiyordu, geldi burada topçu oldu. Adam çok şey değil, cahil" dedi. Galatasaray, ırkçı ifadeler nedeniyle hukuki işlemlere başlayacaklarını duyurdu.

Rize deplasmanında attığı üç golle Galatasaray'a galibiyeti getiren Senegalli Mbaye Diagne, A Spor'da ırkçı söylemlerin hedefi oldu. Bol, Diagne'nin maçtaki performansına dair "Bunlar cahil çocuklar ya, bu Senegal'de kim bilir bu okudu okumadı bilmiyoruz. Orada timsah yiyordu, geldi burada topçu oldu. Adam çok şey değil, cahil, onlara biraz iyi yaklaşmak lazım, düzgün yaklaşmak lazım" ifadelerini kullandı.

IRKÇILIK VE HAKARET

A Spor yorumcusunun ırkçı ifadelerine Galatasaray'dan tepki geldi. Galatasaray, resmi internet sitesinden 'Irkçı söylemde bulunan şahıs hakkında' başlığıyla şu açıklamayı yaptı:

"Emre Bol isimli şahıs, A Spor’da yayınlanan 'Sabah Sporu' adlı programda, profesyonel futbolcumuz Mbaye Diagne hakkında asla kabul edilemeyecek, ırkçılık ve hakaret niteliğinde sözler sarf etmiştir. Eleştiri kavramından uzak ve ahlaktan yoksun sözleri nedeniyle bu şahıs hakkında gerekli tüm hukuki işlemler ivedilikle başlatılacaktır. Seviyesiz yorumlarıyla Türk spor basınını kirleten ve bir insanlık suçu olan ırkçı söylemleriyle ülkemizin uluslararası imajına da büyük zarar veren bu şahsa tüm spor camiasının da gerekli tepkiyi vermesini bekliyoruz."  (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

5 yıldır yasaklı olan Sur’da tarih silindi, cezaevini andıran evler inşa edildi

SONRAKİ HABER

Kasım ayında ihracat yüzde 0,95 azaldı, ithalat yüzde 16,07 arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...