01 Aralık 2020 16:34

Amedspor, hakemlerin aleyhe kararlarını TFF'ye taşıyacak

Hakemlerin verdiği kararların ciddi puan kayıplarına neden olduğunu belirten Amedspor Kulübü, bu durumu Türkiye Futbol Federasyonu'na taşıyacaklarını bildirdi.

Amedspor logosu | Görsel: MA

Paylaş

Oynadığı her maçta hakemlerin kendilerinin aleyhine karar alarak puan kaybetmelerine neden olduğunu belirten Amedspor Kulübü yönetimi, bu durumu Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) taşıyacaklarını bildirdi.

Amedspor Kulübü, son haftalarda yaşanan hakem hatalarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, hakemlerin verdiği kararların ciddi puan kayıplarına neden olduğu ifade edildi. Ayrıca Kovid-19 talimatları hiçe sayılarak rakip takım taraftarlarının usulsüz bir şekilde stadyumlara sokulduğu belirtildi.

HAKEM HATALARI

Hakem hatalarının son olarak Afyonspor müsabakasında görüldüğüne işaret edilen açıklamada, “Bu müsabakaya Afyon şehrine komşu il olan Isparta bölgesinden Şeref Taştan’ın hakem olarak atanması kafalarda soru işaretleri bırakmıştır. Daha önceki maçlarımızda rakip takım lehine haksız kararlar vermesiyle tanıdığımız Şeref Taştan, Afyonspor müsabakamızda ise verdiği kararlarla 2 puanımızı gasp etmiştir. Hakemlik mesleğine bağdaşmayan tavır ve kararları sonucunda görev aldığı her müsabakamızda kulübümüz aleyhine çaldığı düdüklerle kulübümüze özel bir yaklaşımı olduğu izlenimi uyandırmıştır” denildi.

"CİDDİ PUAN KAYIPLARI YAŞADIK"

Sahada adaleti sağlamakla yükümlü hakemlerin adil bir yönetim sergilemeleri gerektiğine vurgu yapılan açıklamada, “Aleyhimize verilen kararlar nedeniyle ciddi puan kayıpları yaşadık. Hakemlerin daha hakkaniyetli bir şekilde maç yönetmeleri gerektiğini ve takımımızın aleyhine verilen haksız kararların göz ardı edilmemesi gerektiğini bir kez daha hatırlatıyor, bu hususta gerekli itirazlarımızı TFF nezdinde yapacağımızın bilinmesini isteriz” ifadeleri kullanıldı.

USULSÜZ SEYİRCİ ALIMI

Kocaelispor maçında rakip takım seyircilerinin usulsüz bir şekilde stadyuma alındığı belirtilen açıklamada, “TFF tarafından alınan bu kararlarla Covid-19 talimatları ve görevlilerin sağlığı hiçe sayılmıştır. Bu müsabakada rakip takım taraftarlarının usulsüz bir şekilde localarımıza alınması, iç saha maçlarımızda bile takımımıza yönelik deplasman takımı görüntüsü oluşturmuştur. Milyonlarca taraftarı olan kulübümüzün haklarını hiçe sayılmasını kabul edilemez olduğunu belirtiriz. Yaşanılan bu hukuksuzluğa karşı gerek maç sırasında gerekse de yazılı itiraz yoluyla ilgili TFF birimlerine itirazlarda bulunduk. Ancak bugüne kadar ilgili kulüplere herhangi bir cezai yaptırım uygulanmamıştır. Bu kararların sporun bütünleştirici ruhuna, hukukun eşitliği ilkesine aykırı olduğunu ve TFF tarafından konulan talimatların tüm kulüplere eşit bir şekilde uygulanmasını gerektiğini hatırlatmak isteriz” diye belirtildi.

"HAKSIZ UYGULAMALAR SONLANDIRILMALI"

Açıklamada, "Maç sahada kazanılır" ilkesini aşındıran, haksız rekabete neden olan uygulamaların bir an önce sonlandırılması istendi. (Diyarbakır/MA)

ÖNCEKİ HABER

Çin’in insansız uzay aracı Chang'e-5 Ay’a iniş yaptı

SONRAKİ HABER

Salgın döneminde ev işçisi kadınlara yönelik şiddet arttı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa