01 Aralık 2020 14:41

Rektörlük, "Herkes mezun olacak diye bir şey yok" diyen akademisyeni savundu

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, "Çoğu kişide bilgisayar yok" diyen öğrenciye "Herkes mezun olacak diye bir şey yok" yanıtını veren akademisyeni savundu.

Görsel: Öğretim Görevlisi Özer Özçelik'in online dersi sırasında alınan ekran alıntısı/DHA

Paylaş

Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Özer Özçelik'in, uzaktan eğitim kapsamında kamera açma zorunluluğu olan online sınavla ilgili "Çoğu kişide bilgisayar yok" diyerek soru soran öğrencisine, "Herkes üniversite mezunu olacak diye bir şey yok" yanıtını vermesi tepki topladı. Trakya Üniversitesi Rektörlüğü Özçelik'i savunarak, bu sözlerin iyi niyetli bir sohbet olduğunu öne sürdü.

DHA'da yer alan habere göre, Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Özer Özçelik, koronavirüs tedbirleri kapsamında online devam eden eğitim sırasında öğrencilerin sınavla ilgili sorularını yanıtladı. Öğrenciler, kopya çekilmesinin önüne geçilmesi amacıyla getirilen kamera açma zorunluluğu konusunda Özçelik'e sorular yöneltti. Özçelik, online sınavla ilgili, "Çoğu kişide bilgisayar yok" diyen öğrencisine, "Asgari koşulları sağlamak zorundasınız. Bilgisayarım yok, internetim yok, bu sizin sorumluluğunuzda olan bir şey. Sınava girmek gibi, derse girmek gibi bir zorunluluğunuz yok. Telefonu olmayanlar ne yapacak? Sınav yapmayacak mı? Herkeste telefon olmak zorunda mı? Girmeyin arkadaşlar. Herkes üniversite mezunu olacak diye bir şey yok" ifadeleriyle cevap verdi.

Online ders videosunun bir bölümü sosyal medyada paylaşıldı. Akademisyenin, öğrencilerine verdiği cevap büyük tepki topladı.

REKTÖRLÜK BU SÖZLERİN İYİ NİYETLİ OLDUĞUNU ÖNE SÜRDÜ

Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, akademisyeni savunarak, "Herkes mezun olacak diye bir şey yok" sözlerinin iyi niyetli bir sohbet olduğunu ifade etti. Yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Öğretim görevlimiz Özer Özçelik’in, ders sırasında öğrencileriyle yaptığı iyi niyetli bir sohbetin, maksatlı bir şekilde 'kes-yapıştır' yöntemiyle ve kanunsuz olarak sosyal medyadan paylaşılmasından ve tamamı görülmeyen bir video üzerinden linç girişimi başlatılmasından büyük bir üzüntü ve rahatsızlık duyduk. 45 bine yakın öğrencisi bulunan üniversitemizde, 2020-2021 güz dönemi ara sınavları, çevrim içi yöntemlerle yapılmakta, sınavların şekli (online, ödev, proje, sunum vb.) öğretim elemanlarımızın teklifi ve ilgili birimin yönetim kurulu onayı ile belirlenmektedir. Sınavların uygulanmasına ve değerlendirilmesine yönelik şartlar, dersi veren öğretim elemanının yetkisindedir. Diğer taraftan online eğitim için teknolojik imkanı bulunmayan tüm öğrencilere, bulundukları şehirlerdeki üniversiteler ve İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından, ücretsiz olanaklar sunulmuştur. Trakya Üniversitesi olarak bu zorlu süreçte, gerek öğretim elemanlarımız gerekse öğrencilerimiz açısından, konu ne olursa olsun, herkesi koruyacak bir yaklaşımla ve hassasiyetle hareket etmeye devam edeceğimizi, hiçbir şekilde sınav suistimallerine izin vermeyeceğimizi, kanunsuz ve izinsiz olarak yapılan benzer paylaşımların hukuki anlamda takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de Kovid-19 nedeniyle 190 kişi daha hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

MSB: Hakkari'de araç kazasında 1 asker yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...