01 Aralık 2020 13:24

Mahkeme çocuklarını cinsel istismara maruz bırakan erkeği tahliye etti 

Konya’da çocuklarını cinsel istismara maruz bırakan tarikat mensubu erkek tahliye edildi. Karara tepki gösteren anne koruma talebinde bulunacaklarını belirtti.

Fotoğraf: Şehlem Kaçar/csgorselarsiv.org

Paylaş

Konya'da çocuklarını istismar eden tarikat mensubu erkek tahliye edildi. Konya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya sanık tutuklu yargılandığı cezaevinden katıldı. Halk TV'den Fırat Yeşilçınar'ın haberine göre 2'nci celsede mütalaa veren savcı sanık hakkında basit cinsel istismardan cezalandırmasını isterken taleplerin ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti babanın tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Karara itiraz eden avukat Kübra Turan, babanın nitelikli cinsel istismardan yargılanması gerektiğini söyledi.

"KORUMA TALEBİNDE BULUNACAĞIZ"

Çocukların annesi karara tepki göstererek, "Kızım bana günlerce olayı anlatmadı. Yoksuluz, yalnızız. Beklemediğimiz bir karardı. Koruma talebinde bulunacağız. Karşımdaki insanın ne yapacağını bilemiyoruz. Kızlarımın arkasındayım. Hakkımızı aramaya devam edeceğiz." diye konuştu. 

Davayı takip eden Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, sosyal medya hesaplarından karara tepki gösterdi. Dernek, anne ve kızları için koruma kararı çıkarmak için uğraştıklarını belirterek, “Yazıklar olsun, bu düzen için tarikatçıları korumak, çocukları korumaktan daha önemli. Pes etmeyeceğiz” dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

5 çocuğa cinsel istismarda bulunan imama 37 buçuk yıl hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

Hasta tutuklu Abdullah Turan'ın tahliye talebi reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...