01 Aralık 2020 07:39

‘KCK Basın davası’ ertelendi

Gazeteci ve medya çalışanlarının yargılandığı ve 8 yıldır devam eden ‘KCK Basın Davası’nın duruşması görüldü. Duruşma 4 Mart 2021’e ertelendi.

Kolaj: MA

Paylaş

Gazeteci ve medya çalışanlarının yargılandığı ve 8 yıldır devam eden “KCK Basın Davası” ertelendi.

45 gazeteci ve medya çalışanın yargılandığı 8 yıldır devam eden “KCK Basın davası”nın 20’nci duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.  Yargılanan gazetecilerin katılmadığı duruşmada avukatlar hazır bulundu. Heyet değişikliği nedeniyle eski zabıtlar okundu. İddia makamı eksik hususların giderilmesini istedi.

BERAAT TALEP ETTİ

Çağdaş Ulus’un Avukatı Mehtap Acar Ulus, Müvvekili Çağdaş Ulus hakkında tefrik kararı verilerek beraat kararı verilmesini talep etti. Avukat Özcan Kılıç ise Yüksel Genç’in duruşmalardan vareste tutulmasına karar verilmesini istedi. Kararını veren mahkeme Çağdaş Ulus’un avukatının talebini reddederken Yüksel Genç’in duruşmalardan vareste tutulması talebini kabul etti.

Duruşma 4 Mart 2021’e ertelendi.

NE OLMUŞTU?

20 Aralık 2011 tarihinde Dicle Haber Ajansı, Özgür Gündem, Azadiya Welat, Demokratik Modernite ve Fırat Dağıtım’da çalışan Kürt gazetecilerine yönelik yapılan operasyonda 46 gazeteci gözaltına alındı. 46 gazeteciden 32’si 24 Aralık 2011’de tutuklandı. Yaptıkları röportajlar, çektikleri fotoğraflar, takip ettikleri basın açıklamaları, notları, haber kaynakları ile konuşmaları ve telefonlarında bulunan haber kaynaklarının isimlerine kadar birçok gazetecilik faaliyeti iddianamede suç delili olarak yer almıştı. İlk duruşması 2012 yılında görülen dava kapsamında gazetecilere “terör örgütü üyeliği”, “terör örgütü yöneticiliği” ve “terör örgütü propagandası” suçlamaları yöneltiliyor. Tutuklu gazetecilerden 17’si iki yıl süren yargılama ardından tahliye edilirken, geriye kalan tutuklular ancak özel yetkili mahkemeler kaldırıldıktan sonra tahliye edildi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Devlet Bahçeli CHP'li vekili hedef gösterdi, CHP'ye "milli güvenlik meselesi" dedi

SONRAKİ HABER

Hakkari'de askerin öldürdüğü çocuk için valilikten açıklama: Havaya ateş açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa