30 Kasım 2020 15:13
Son Güncellenme Tarihi: 01 Aralık 2020 10:57

AVM'lerde HES kodu kontrolü uygulamasına başlandı

Yeni koronavirüs tedbirleri kapsamında kararlaştırılan AVM girişlerinde HES kodu kontrolü uygulaması başladı.

Fotoğraf: Ersan San/DHA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan son kabine toplantısında Koronavirüs ile mücadele kapsamında AVM'lere girişte getirilen HES kodu zorunluluğuna dair karar uygulanmaya başlandı.

Karar gereği bugün itibarıyla (1 Aralık 2020) AVM'lere girişte HES kodu kontrolü yapılacak. Uygulama saat 10.00 itibarıyla kapılarını açan tüm AVM'lerde uygulanmaya başlandı.

Alınan kararla Esenyurt'taki AVM'ye gelenler kapıdaki güvenlik görevlilerine HES kodlarını gösterdikten sonra içeri alındı. AVM'lere gelenler uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

HES KODU NASIL ALINIYOR?

HES kodu, "Hayat Eve Sığar" mobil uygulaması üzerinden "HES kodu işlemleri" bölümüne girilerek alınabiliyor. Ardından "HES kodu oluştur" butonuna tıklayıp kod kullanım süresi seçilerek kod oluşturulacabiliyor.

Uygulamada kod üretimi, üretilen kodun süre ile kısıtlanması, paylaşılması, silinmesi gibi tüm yönetim, vatandaşların kendi kontrolünde. Vatandaşlar, Hayat Eve Sığar uygulaması üzerinden dilediği sayıda kod üretebiliyor. Hangi kodu, hangi kurumla paylaştığının listesini görüntüleyebiliyor, dilerse iptal edebiliyor ya da yetkilerini kaldırabiliyor.

HES kodu ayrıca SMS yöntemiyle de alınabiliyor. Kısa mesaj ile HES kodu almak için, HES yazıp aralarında boşluk bırakılarak sırasıyla, T.C. kimlik numarası, T.C. kimlik seri numarasının son 4 hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak) yazıp 2023'e SMS atmak yeterli. Paylaşım süresinin belirtilmemesi halinde kodun süresi 1 yıl ile sınırlandırılıyor. (Kısa mesaj örneği: HES 1234567890 1234 15. Bu şekilde mesaj atıldığında kod 15 gün geçerli olacak.)

"Hayat Eve Sığar" uygulaması, Play Store ve App Store üzerinden cep telefonlarına ücretsiz indiriliyor. (HABER MERKEZİ)

{{420032}

ÖNCEKİ HABER

Hafta sonu tam gün, hafta içi 21.00-05.00 arası sokağa çıkma kısıtlaması ilan edildi

SONRAKİ HABER

65 yaş üstü ve 20 yaş altının toplu taşıma araçlarını kullanması kısıtlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...