30 Kasım 2020 12:59

Emekli Sen İzmir Şubesi sendikanın kapatılmasına yönelik açılan davaya tepkili

DİSK’e bağlı Emekli Sen, sendikalarının kapatılmasına yönelik açılan davayı İzmir'de protesto etti.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

DİSK’e bağlı Emekli Sen hakkında kapatılmasına yönelik dava açıldı. Sendikanın kapatılmak istenmesine tepki gösteren Emekli Sen İzmir Şubesi Konak Eski Sümerbank önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Özgürlük ve demokrasi mücadelesinden emekli olunmaz” yazılı pankart açılan açıklamada “Sendika Hakkımız Engellenemez”, “Emeklilerin Örgütlenmesi Engellenemez” yazılı dövizleri taşındı.

EMEKLİLER İNSAN YAŞAMINA YARAŞIR ÜCRET ALMALI”

Basın açıklamasını okuyan Emekli Sen İzmir Şube Başkanı Hüseyin Kaynak, emeklilerin yıllarca ürettiğini, vergilerini verdiğini ancak Türkiye’de emeklilerin açlığa mahkum edildiğini söyledi.

Emekli Sen’in, emeklilerin sosyal, ekonomik ve kültürel haklarının korunması için kurulduğunu söyleyen Kaynak, “Emeklilerin insan yaşamına yaraşır ücret almasını, emeklilerin ücretleri için acilen bir intibak yasasının çıkarılmasını, sağlık hizmetlerinden katkı payının kaldırılmasını, emeklilerin yaşayabileceği güvenli çevre şartlarının oluşturulmasını istiyoruz” diye konuştu. “Emeklilerin tüm haklarının koruması için sendikal mücadele hakkının tanınması talep ediyoruz” diyen Kaynak son olarak sendikaya açılan davanın karşısında mücadele edeceklerini söyledi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam