16 Şubat 2011 22:28

Diyarbakır’da sağlık mitingi düzenlenecek

DİYARBAKIR Tabip Odası (DTO) ve Sağlık Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından Diyarbakır’da “Sağlık mitingi” düzenlenecek. 27 Şubatta İstasyon Meydanı’nda yapılacak olan mitingde, sağlık sistemi ve sorunları dile getirilerek çözüm talepleri seslendirilecek. Ayrıca ana dili Kürtçe olan ve Türk&cce

Diyarbakır’da sağlık mitingi düzenlenecek
Paylaş
Fatih Erdemir

DİYARBAKIR Tabip Odası (DTO) ve Sağlık Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) tarafından Diyarbakır’da “Sağlık mitingi” düzenlenecek. 27 Şubatta İstasyon Meydanı’nda yapılacak olan mitingde, sağlık sistemi ve sorunları dile getirilerek çözüm talepleri seslendirilecek. Ayrıca ana dili Kürtçe olan ve Türkçe bilmeyen yurttaşların özellikle bölgede hastanelerde yaşadığı sorunlar açığa çıkarılarak, Kürtçe bilen hekimlerin bölgeye gönderilmesi talep edilecek. Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Dr. Eriş Bilaloğlu ve SES Genel Başkanı Bedriye Yorgun da, mitinge konuşmacı olarak katılacak.
‘SAĞLIKTA DÖNÜŞÜM YASASI SAĞLIKTA YIKIMI GETİRECEKTİR’
Diyarbakır Tabip Odası Başkanı Şemsettin Koç, iktidarın son 5-6 yıldır özellikle IMF ve Dünya Bankası’nın dayatmasıyla sağlıkta dönüşüm programı gerçekleştirdiğini belirterek, “Biz şunu çok iyi biliyoruz ki Sağlıkta Dönüşüm Yasası halk nezdinde sağlıkta yıkımı getirecektir” diye kaydetti. Sağlığın bundan sonraki süreçte daha da ticarileşeceğini kaydeden Koç, “Biz de bunu deşifre etmek için 13 Martta Ankara’da yapılacak olan sağlık mitingi için bir ön hazırlık olarak bölgemizde Diyarbakır’da bölge sağlık örgütlerinin TTB ve SES’in organize edeceği bir miting düzenliyoruz. Bu bölge mitinginin temel felsefesi çalışanların mağduriyetine yol açan süreci deşifre etmek ve sağlıkta dönüşüm yasasını halkımızla paylaşmak” dedi. Ana dilde yaşanan sorunlar nedeniyle hasta ile doktor arasında yaşanan anlaşamama ve hastanın zarar gördüğü bir sürecin mevcut olduğunu dile getiren Koç, “Bunun algılanması lazım. Dolayısıyla ana dilde sağlık hizmeti almanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Her bölgenin dilini, lehçesini bilen hekimleri bu alana göndermelerini talep ve teşvik edeceğiz” dedi.
Koç, Diyarbakır halkını, sağlık çalışanlarını ve demokratik kitle örgütlerini mitinge katılmaya davet etti. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkta dönüşüm aslında hak kaybı

SONRAKİ HABER

Ceylanpınar’da diyaliz uzmanı yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...