30 Kasım 2020 09:01

SES İzmir, Kovid-19 pozitif olan sağlık emekçilerinin çalıştırılmasına tepki gösterdi

SES İzmir Şubesi, Kovid-19 testi pozitif olan sağlık emekçilerinin 10. günde teste gerek olmadan işe başlanılması kararına karşı hastane yönetimlerine verilmek üzere dilekçe hazırladı.

(Arşiv) | Fotoğraf: SES İzmir Şube

Reklam

SES İzmir Şubesi, Kovid-19 testi pozitif olan sağlık emekçilerinin 10. günde teste gerek olmadan işe başlanılması kararına tepki göstererek, hastane yönetimlerine vermek için dilekçe hazırladı.

Dilekçede SES İzmir Şubesi, 25 Kasım’da yayımlanan Kovid rehberine göre test sonucu pozitif çıkan sağlık çalışanlarının izolasyonunun sonlandırılarak işine dönmesi için tekrar teste tabi tutulmayacağı ve asemptomatik pozitif çalışanlarda ise 24 saat ara ile test yapılacağı, iki negatif sonuç alınması sonrası izolasyonun sonlandırılması ve işine dönmesi yönünde görüş belirtildiği hatırlattı.

"SAĞLIKLI VE GÜVENLİ BİR ÇALIŞMA ORTAMI SAĞLAMAKLA YÜKÜMLÜSÜNÜZ"

Dilekçede, “7. veya 10. gün işe dönüşün istenmesi sahada olan ve salgın hastalığa yakalanma endişesi olan biz sağlık çalışanlarını hayrete düşürmüştür. Zira, başta işveren konumundaki Bakanlığımız olmak üzere işveren vekili konumundaki tüm sağlık yöneticileri biz çalışanların sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı sağlamakla yükümlüdür” denildi.

“ÇALIŞMAKTAN KAÇINMA HAKLARINI KULLANACAĞIZ”

6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun "Çalışmaktan Kaçınma Hakkı" maddesine de değinilen dilekçede sağlık emekçileri çalışma koşullarının sağlıklı ve güvenli hale getirilmesi için gerekli tedbirlerin alınmasını, Çalışan Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından çalışma alanlarının sağlık ve güvenlik yönünden incelerek durumun raporlanmasını ve düzenlenecek raporun bir örneğinin tarafına iletilmesini, çalışma ortamı ve koşullarının çalışan sağlığı ve güvenliği bakımından risk oluşturması halinde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu’nun 13. Maddesi uyarınca riskin ortadan kaldırılmasını talep etti.

SES İzmir Şubesi ayrıca dilekçede, talepler karşılanmaz ise çalışmaktan kaçınma haklarını kullanacaklarının altını çizdi. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam