30 Kasım 2020 06:49

Türkiye, Kadın Ritmik Cimnastik’te Avrupa'dan madalyayla döndü

Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı, "3 çember 2 çift labut" dalında Avrupa şampiyonu oldu.

Fotoğraf: Özge Elif Kızıl / AA

Paylaş

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de Ritmik Cimnastik Avrupa Şampiyonası finalleri düzenlendi. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina ve Eda Asar’dan oluşan Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı’nın "3 çember 2 çift labut" dalında şampiyonluğu elde ettiğini duyurdu. Türkiye bu kategoride ilk şampiyonluğuna ulaştı.

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, “Dünya ve Avrupa, Türk cimnastiğini, Türk cimnastiğinin gelişimini konuşuyor” dedi.

Şampiyon olan milli takım Türkiye'ye döndü. 

Duygu Doğan, Azra Akıncı, Peri Berker, Nil Karabina, Eda Asar’dan oluşan Kadın Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı'nı, Spor Genel Müdür Yardımcısı Murat Kocakaya, Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Ankara Gençlik ve Spor İl Şube Müdürü Soner Başkaya ve sporcuların aileleri karşıladı. 

Ritmik Cimnastik Grup Milli Takımı'nın başarısının 3 yılllık bir emek sonucu geldiğini anlatan Kocakaya, “Kızlarımız inşallah önümüzdeki yıla ertelenen 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gidip ülkemizi gururla temsil edecekler. Birçok gencimize ritmik cimnastik öğrettik. Olimpik bir branşta neler yapabildiğimizi, Türk kızlarına şans verildiğinde neler başarabileceklerini görmüş olduk. Biz onlarla gurur duyuyoruz. İnşallah çok daha büyük başarılar olacaktır” değerlendirmesinde bulundu. 

Bulgaristan'da 2021 yılının haziran ayında düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda olimpiyat kotası mücadelesini vereceklerini anımsatan Suat Çelen, bu başarının kendilerini daha da motive edeceğini belirtti. 

MİLLİ CİMNASTİKÇİ DUYGU DOĞAN: İLKİ BAŞARDIK, ÇOK MUTLU VE GURURLUYUZ

Takım arkadaşları adına açıklamalarda bulunan Milli Cimnastikçi Duygu Doğan ise ülkelerinine altın madalya ile geldikleri için çok mutlu olduğunu söyledi.

Bu başarı için çok çalışıp, emek verdiklerini vurgulayan Duygu, "Türkiye tarihinde bir ilki başardık, çok mutlu ve gururluyuz. Altın madalya alarak ülkemizi gururla temsil ettik. Tarif edilemez bir his bu. Çok çalışmıştık ve emeklerimizin karşılığını aldığımız için ayrıca çok mutluyuz" ifadelerini kullandı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kılıçdaroğlu'na saldıran sanıktan "Öldürmek isteseydik, zaten çıkamazdı" savunması

SONRAKİ HABER

Kastamonu'da TYP personeli Kovid-19 nedeniyle Sağlık Müdürlüğünde görevlendirilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...