30 Kasım 2020 04:20
Son Güncellenme Tarihi: 30 Kasım 2020 17:12

Kabine toplantısında "Haftaiçi sokağa çıkma kısıtlaması kararı alınabilir" iddiası

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan Kabine toplantısında sokağa çıkma yasağının genişletilmesi, seyahat kısıtlaması gibi önlemlerin ele alınacağı iddia edildi.

Fotoğraf: Mehmet Emin Mengüarslan/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe’de toplandı. Toplantıda sokağa çıkma yasağının genişletilmesi, seyahat kısıtlaması gibi önlemlerin ele alınacağı iddia edildi.

Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Kabine'de Bilim Kurulu'nun tavsiyesi ile hafta sonu sokağa çıkma yasağının genişletilmesi, yasağın bazı illerde hafta içi de uygulanması, büyükşehirlere seyahat kısıtlaması gibi yeni önlemlerin gündeme geleceği, 65 yaş üstü ve 20 yaş altına üç saatlik sokak izninin kısalabiliceği, haftasonu için tamamen sokağa çıkma yasağı getirilebileceği ileri sürüldü. Kabine toplantısında alınacak kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kamuoyuna duyurması planlanıyor.

Habere göre, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri doğrultusunda toplantıdan çıkması muhtemel bazı kararlar şöyle:

  • İki haftadır hafta sonları saat 20.00’den sabah saat 10.00’a kadar uygulanan sokağa çıkma yasağı salgının ilk günlerindeki gibi tüm güne yayılabilir.
  • Salgının kontrol altına alınamadığı bazı şehirlerde sokağa çıkma yasağına hafta içi günler de dahil edilebilir.
  • Toplantıda vaka ve ölüm sayılarının yüksek olduğu Edirne, Adana, Hatay, Artvin, Aydın, Çanakkale, Kırklareli, Ordu, Trabzon, Tokat, Zonguldak, Mersin, Osmaniye, Samsun, Muğla, Bursa İstanbul, İzmir, Ankara, Kocaeli gibi şehirlere yönelik olarak salgının seyrine göre kademeli şekilde seyahat kısıtlaması getirilebilir.
  • Havaların soğumasına paralel olarak yüksek risk grubunda olan 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların her gün dışarı çıkabildiği 3 saatlik sürenin azaltılabilir.
  • Salgının seyrine bağlı olarak kalabalık oluşmasının önlenmesi amacıyla bazı mekanlara sınırlama getirilebilir. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, hükümetin istifa etmesini istedi

SONRAKİ HABER

Kaş'ta mermer ocağı için "ÇED gerekli değil" kararı verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...