27 Kasım 2020 23:01

İzmir'de Konak Belediyesi fen işlerinde vakalar arttı

Konak Belediyesi fen işlerinde çalışan işçiler artan vakalar karşısında yaygın test yapılmasını istiyor.

Fotoğraf: Pixabay

Reklam

Dilek OMAKLILAR
İzmir

İzmir Konak Belediyesi fen işleri şantiyesinde işçiler 33 kişinin kovid-19’a yakalandığını belirtirken, yaygın test talep etti. Şantiyede örgütlü olan Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara da “Zorunlu işler dışında tüm alanlar kapatılmalı” taleplerini yineledi.

Yaklaşık 120 işçinin çalıştığı şantiyede son bir haftada vaka sayılarında artış yaşandığını söyleyen işçiler, 33 kişinin evde karantinada olduğunu ekledi. Yaygın test yapılmasını talep etmelerine rağmen kendi imkanlarıyla test yaptırabildiklerini belirten işçiler, artışın yalnızca fen işleri şantiyesinde olmadığını, belediyeye bağlı diğer birimlerde de vakaların artığını dile getirdi.

"HERKESE TEST YAPILMALI"

Şantiyede çalışan bir işçi, maske konusunda sorun olmadığını ancak mola yerlerinin ortak, bazı ekiplerin de yan yana çalıştığını belirterek, “Elektrik ekibi bir işe çıktığında 4-5 kişi çıkıyor, biri pozitif olsa diğerleri de oluyor çünkü hep beraber çalışıyorlar. Şantiyenin kapanması mümkün değil biz de biliyoruz. Pozitif olanlar yıllık iznin kullanıyor. Kendi imkanlarımızla test yapıyoruz ya da şefe ilettiğimizde o gönderiyor test yaptırmaya ama sonuçta olamayanlar da var” dedi.

Başka bir işçi de “Fen işleri ve temizlik işleri buranın bel kemiği, kapanmaz ama en azından test yapan bir ekip gelse, test sonucu çıktıktan sonra da ona göre çalışırız. Test yaptırdıktan sonra sonucu beklemeden çalışmaya devam ediliyor” diye konuştu.

Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube Başkanı Ali Haydar Kara artık her yerde vakaların arttığına dikkat çekerek endişelendiklerini belirtti. En başından beri konfederasyon olarak da “Zorunlu işler dışındaki tüm alanlar kapanmalı” çağrısı yaptıklarını belirten Kara, talebini yineledi.

Konuyla ilgili bilgi almak için aradığımız Konak Belediyesinden ise bir yetkiliye ulaşmadık.

Reklam