27 Kasım 2020 00:38

Vansan işçisi yazdı: Örgütlenmekten başka çaremiz var mı?

"Pandemi bir kez daha gösterdi ki patronların tüm dertleri bizlerin emek gücünden elde ettikleri kârları ve bizi yönetenlerin ise tüm dertleri bizi sömüren bu patronların isteklerini yerine getirmek."

Fotoğraf: Pixabay

Reklam

Vansan işçisi
İzmir

Merhaba Evrensel okurları.

Ben Çiğli Organizede dalgıç pompaları üreten Vansan şirketinde çalışmaktayım. Korona ile ilgili bugüne kadar alınan önlemler bakımından bizim fabrikamız da diğer yerlerden pek farklı değil. Yani patronun insafına kalmış. Üretimin en ufak etkilenmeyeceği bir şekilde maske, mesafe, hijyen üçlemesini anlatıp duruyorlar. Ancak ne bu üçlemenin ne de pandemi ile ilgili alınan hükümetin önlemlerinin biz işçileri korona olmaktan koruduğunu görüyoruz.

Çiğli Organizede tekstil ve metal sektörlerinde çalışan arkadaşlarımızın fabrikalarında her gün yeni bir vaka haberini alıyoruz. Bizim fabrikamızda da en az 30 vaka olduğunu biz işçiler kendi araştırmalarımız sonucu öğrenebildik. Yani korona karşısında korunmadığımız gibi gerçekler de bizlerden saklanıyor. Temaslılar ve diğer çalışanlar karantinaya alınmasın ve üretime zeval gelmesin diye. Bunu bize bizzat kendileri söylüyor. Pozitif olduğunu sonradan öğrendiğimiz bir arkadaşımızın neden bizlere haber verilmediğini sorduğumuzda aldığımız yanıt bu oldu.

Beyaz yaka çalışanı iki işçi pozitif olduğu için tüm beyaz yakalılar hemen hemen izinde veya evlerinden çalışmaya başlatılıyor. Ama biz işçilerin içinden her gün onlarca arkadaşımız bu virüse yakalanmasına rağmen, her şey normalmiş gibi davranılıyor. Üstüne gerçekler bizlerden saklanıyor.Bu pandemi bir kez daha gösterdi ki patronların tüm dertleri bizlerin emek gücünden elde ettikleri kârları ve bizi yönetenlerin ise tüm dertleri bizi sömüren bu patronların isteklerini yerine getirmek. Onun için bir Vansan işçisi olarak ben, aynı sorunları yaşadığını bildiğim tüm işçi arkadaşlarıma krizin ve salgının tüm yükünü bizlere yıkmak isteyen bu patron ve hükümet iş birliğine karşı örgütlenmekten ve haklarımız için bir araya gelmekten başka çaremiz olmadığını söylüyorum.

Reklam