26 Kasım 2020 23:33

İSDEMİR işçisi yazdı: Metal işçilerinin direnişi örnek oluyor

"Sendikal haklarının tanınması talebiyle Gebze’den Ankara’ya yürümek isteyen Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin polis zoruyla engellenmesini kınıyorum."

Fotoğraf: Mert Samyeli/Evrensel

Paylaş

İSDEMİR’den metal işçisi
İskenderun

Gebze’de DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasına üye oldukları için patron tarafından tazminatsız şekilde işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikaları işçilerinin öncelikle haklı bir o kadar da onurlu mücadelesini saygı ile selamlıyorum.

Pandemi ve krizin pik yaptığı dönemde daha iyi koşullarda yaşamak ve de yaşatmak için sendikalı çalışmayı tercih etmiş işçilerin direnişi, umarım metal işçilerine örnek olur.

İşçiler salgında hayatlarını tehlikeye atarak çalışıyor ama haklarını istedi mi, sendikalı çalışayım dedi mi karşısına polisi, askeri yığıyorlar. İşçilerin sendikalı olmaları en doğal hakkı. Ama kârları biraz azalacak diye patronlar, kendilerinden yana olan ve onların çıkarını savunan devletin ve hükümetin bütün imkanlarını kullanıyorlar.

Sendikal haklarının tanınması talebiyle Gebze’den Ankara’ya yürümek isteyen Birleşik Metal-İş üyesi işçilerin polis zoruyla engellenmesini kınıyorum. İşçiler milyonlarca olsa da örgütsüz oldukları için bugün bu saldırıları henüz püskürtemiyorlar.

Bugün gücünü tamamen siyasetten ve sermayeden alan sendikal bürokrasi altın çağını yaşasa da her gün korku ile yatıp kalkmaktadır. Çünkü odalarını, binalarını ve araçlarını o kadar süslediler ki kaybettiklerinde kimsenin yanlarında olmayacağını, bir hiç olacaklarını hissetmektedirler.

Selam olsun Birleşik Metal-İş üyesi işçilere, selam olsun haklı onurlu mücadeleye…

ÖNCEKİ HABER

Ford işçisi yazdı: Dertleri insan sağlığı değil, yıl sonu hedefleri

SONRAKİ HABER

Toplam vaka sayısı neden kamuoyuna açıklanmadı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...