26 Kasım 2020 14:00

Aydın Üniversitesi öğrencisi: Dersler online olsa bir dert olmasa bir dert

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencisi Evrensel'e yazdı: Eğitim sistemimiz apaçık şekilde kapitalizmin oyuncağı haline gelmiştir.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İstanbul Aydın Üniversitesi öğrencisi

Pandemi dönemiyle birlikte girdiğimiz online eğitim süreci, her geçen gün sıkıntılarıyla beraber devam ederken, eğitim sisteminin başındaki sorumluların sorumsuzlukları biz öğrencilerin sırtında yük olmaya devam ediyor. Online eğitime geçişte; materyal sıkıntılarımız, çalışmak zorunda kaldığımız için çektiğimiz zorluklar ve eğitimimizi sürdürdüğümüz online platformların yetersizliği gibi sorunlar baş gösterdi.

Pandemi dönemiyle birlikte maddi açıdan daraldıkları için bir çok arkadaşımız mecburen çalışmak zorunda kalıyor. Canlı derslere katılamadıkları için ders tekrarlarını izleyerek geride kalmamaya çalışırken “Adobe Connect” uygulamasında ders tekrarı videolarını telefondan izlerken bir kaç dakika sonra sistem “bir sorun oluştu.” Diyerek uygulamadan atıyor veya sayfa yenilenerek video’yu başa sarıyor. Bu şekilde devam ederse canlı derslere katılamıyorken ve tekrarları da izleyemiyorken işçi arkadaşlarımız eğitimlerine nasıl devam edeceklerini düşünmekte.

“ÜÇ ONLİNE DERSİNİZ ÇAKIŞIYORSA 3 BİLGİSAYARLA DERSLERE GİRİN”

Bu sorunlara rağmen çalışmak zorunda bırakılan veya materyal sıkıntısı çeken arkadaşlarımız hiçe sayılarak devamsızlıklar sisteme aniden girilmeye başladı. Ve o kadar acımasız bir şekilde girildi ki, derse kaçta girip, kaçta çıktığımız görülmekte ve 30 dakikadan önce dersten çıkan, sistemin attığı, çıkmak zorunda kalan, çalıştığı için veya materyal sıkıntısı olduğu için katılamayan arkadaşlar, sorgusuz sualsiz yok yazıldı. Bölüm derslerimizde girilen devamsızlıkları bir kenara bırakırsak bile okulumuzun hocalarımıza derslerle ilgili suallerimizi sormak için oluşturduğu “Danışmanlık Dersleri”nde bile devamsızlık zorunluluğu olup olmadığının kesin bir açıklaması yapılmadı. 3 tane farklı danışmanlık dersimizin aynı saate denk geldiğini ve devamlılık zorunluluğu varsa nasıl katılacağımızı sorunca, hocamız şakayla karışık da olda “3 farklı bilgisayardan girin” dedi.

Biz öğrenciler, taksitlerle, kredilerle, borçlarla, faizlerle, belki bir yerden burs çıkar ümidiyle bilgisayar alabilme derdine girmişken, çoğu arkadaşımız bilgisayara değil, hatta tablete bile değil, bir telefona bile erişemiyorken, yapılan bir gurur kırıcı şaka gösteriyor ki, eğitim sistemimiz apaçık şekilde kapitalizmin oyuncağı haline gelmiştir.

Öğrenciler sömürülmemeli, eğitimde eşitlik sağlanmalı, işçi öğrencilere ayrıcalık tanınmalı, materyali bulunmayan öğrencilere gerekli ekipmanlar sağlanmalıdır. Sömürülmek değil, eşit koşullarda eğitim istiyor; “Eğitimde Eşitlik Yoksa, Dayanışma Var” diyerek tüm öğrenci arkadaşlarımızı omuz omuza dayanışmaya ve mücadeleye davet ediyoruz.

 

Kovid-19 - Koronavirüs salgınında son durum

 

ÖNCEKİ HABER

Emek Partisi Ordu İl Örgütü: Vakalar artıyor, bilim insanlarının çağrısına uyulsun

SONRAKİ HABER

Pandemi kısıtlamalarından etkilenen esnaf ‘destek verin’ diyerek sokağa çıkıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...