26 Kasım 2020 08:51

HDP'li Gergerlioğlu'ndan vaka-hasta ayrımına tepki: Virüs tespit edilmişse hastadır

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu: Bir insanda virüs tespit edilmişse, o kişi hastadır. Siyasetiniz uğruna bilimi, sağlığı ayaklar altına aldınız.

Fotoğraf: AA

Paylaş

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, "Bir insanda virüs tespit edilmişse, o kişi hastadır. Siyasetiniz uğruna bilimi, sağlığı ayaklar altına aldınız." dedi.

Gergerlioğlu, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın semptomsuz vakaların da hasta olarak kabul edilmesiyle dün 28 bin 351 kişinin Kovid-19'a yakalandığını açıkladığını söyledi.

Bunun şoke edici bir açıklama olduğunu, marttan bu yana kamuoyuna gerçeklerin söylenmediğini savunan Gergerlioğlu, "Sağlık Bakanı, bu açıklamalarından sonra aylardır bizim dediğimize geldi. Bilim dışı iddiada bulunuyorlardı: 'Semptom göstermeyenlere biz hasta demeyelim.' Ben bir doktorum. İlla sizin istediğiniz semptomları gösterecek diye bir şey yok. Bir insanda virüs tespit edilmişse o kişi hastadır. Siyasetiniz uğruna bilimi, sağlığı ayaklar altına aldınız. Gelinen noktada sağlık çalışanlarını çaresiz bıraktınız.  Sağlık çalışanları böylesine gerçek dışı beyanlar yüzünden korumasız bırakıldı. Bu milletten özür dilemeleri, istifa etmeleri, almadıkları tedbirler için yargılanmaları gerekiyor." diye konuştu.

Dünyadaki Kovid-19 vaka sayılarına dikkati çeken Gergerlioğlu, Türkiye'nin bu listede beşinci sırada olduğunu kaydetti.

Kovid-19 ile mücadele kapsamında ciddi önlemlerin alınması gerektiğini belirten Gergerlioğu, yaşam hakkının her şeyden önce geldiğini söyledi.

Bu zamana kadar açıklanan yargı paketlerinin yetersiz olduğunu da iddia eden Gergerlioğlu, "Olması gereken, Kovid-19 ortamında bir genel affın gündeme gelmesidir. Cezaevlerinde yatanlar genel af beklemektedir." ifadesine yer verdi. (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

TTB Sağlık Bakanlığını yalanladı: Sadece Ankara'daki vaka sayısı 14 bin

SONRAKİ HABER

Hindistan’da büyük grev: 250 milyon emekçi iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...