CHP Milletvekili Kadıgil: Öldürülen kadının değil katilin suçlu olduğunu kabul edin

CHP Milletvekili Sera Kadıgil, "Bir cinayetin kadın cinayeti olduğunu anlamak çok zor" diyen AKP'li Özlem Zengin'e yanıt verdi, "Suç öldürülen kadınlarda değil öldüren erkeklerde" dedi.

26 Kasım 2020 06:45
Paylaş

CHP Milletvekili Sera Kadıgil, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada AKP'li Özlem Zengin'in "Bir cinayetin kadın cinayeti olduğunu tespit etmek çok zor" sözlerine yanıt verdi.

CHP İstanbul Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) CHP Grup Sözcüsü Sera Kadıgil, Meclis Genel Kurulunda 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü'nde yaptığı konuşmada "Bir kadın öldürüldüğünde içten içe mağdur kadının neyi yanlış yaptığını hesaplamaya başlıyorsanız bilin ki o bir kadın cinayetidir" dedi.

CHP Milletvekili Kadıgil, “Bir kadının mağdur olduğu bir suç haberi duyduğunuzda 'Kim bilir ne yaptı da delirtti adamı, e onun da kız başına orada ne işi varmış?', 'Kesin ilişkisi vardır adamla, yoksa niye vursun' gibi cümleler uçuşmaya başlıyorsa kafanızda, içten içe mağdur kadının neyi yanlış yaptığını hesaplamaya başlıyorsa Ortaçağ’dan kalma kodlarınız, bilin ki o olay bir kadın cinayetidir!" dedi.

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada “Bir cinayetin kadın cinayeti olduğunun tespiti çok zor bir iş ama bu manada İçişleri Bakanlığımız ve Aile Bakanlığımızın tespitleri, ilk beyanlar ve ilk tespitler üzerinden devam ediyor" ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

BİMEKS işçileri: Devlet işvereni koruyor

SONRAKİ HABER

Diyarbakır Tabip Odası: Günlük 800 dolayında vaka var, bireysel önleminizi alın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...