25 Kasım 2020 18:05

Kayserili kadınlar: "Bir araya gelirsek güçlüyüz"

25 Kasım'da Kayseri Kadın Bileşenleri'nin çağrısıyla bir araya gelen kadınlar "Kadına yönelik şiddeti ancak bir araya gelirsek çözebiliriz" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

25 Kasım Kadına Şiddetle Mücadele Günü dolayısıyla, Kayseri Kadın Bileşenleri'nin çağrısı ile Cumhuriyet Meydan'ında basın açıklaması gerçekleştirildi. Açıklamada "Kadına yönelik şiddeti ancak bir araya gelirsek çözebiliriz" denildi.

KADIN CİNAYETLERİ MÜNFERİT DEĞİL POLİTİKTİR! 

Kayseri Kadın Bileşenleri adına açıklamayı okuyan, Eğitim Sen Kadın Sekreteri Kezban Yüksel, "Biz kadınlar yaşadığımız her türlü erkek-devlet şiddetinin karşısında birlikte mücadele ederek ve birbirimizle dayanışarak kazanacağımızı biliyoruz. Yılmadan ve bıkmadan yıllardır söylediğimizi buradan bir kez daha haykırıyoruz, kadına yönelik şiddet münferit değil, politiktir" ifadelerini kullandı.

Taleplerini sıralayan Yüksel, "Hakkımız olanı ancak sokaklarda olarak alacağımızı, evde, işte, sokakta, cezaevinde, okulda ve yaşadığımız her yerde mücadeleyi büyütürsek kazanacağımızı biliyoruz ve vazgeçmiyoruz" dedi. (Kayseri/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

EMEP Başkanı Ercüment Akdeniz: Kurtuluş, sermaye programından ayrılan bir programda

SONRAKİ HABER

Türkiye yeni vaka sayısında dünyada üçüncü sıraya yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...