15 Nisan 2011 13:01

İşçi sınıfının mücadele kararlılığı

İşçi sınıfının mücadele kararlılığıyla yapılan bu kurultaylar bize neyi kazandırır. Neler yapmamızı göstermek için yapılmaktadır. Örgütlü mücadele her daim işçi sınıfının kazanımı olmuştur. Bu nedenle İstanbul Anadolu Yakası’ndaki kurultaya katıldım. İzlenimlerimi sizinle paylaşmak istedim.KURULTAYLAR N

İşçi sınıfının mücadele kararlılığı
Paylaş
Kemal Sunar

İşçi sınıfının mücadele kararlılığıyla yapılan bu kurultaylar bize neyi kazandırır. Neler yapmamızı göstermek için yapılmaktadır. Örgütlü mücadele her daim işçi sınıfının kazanımı olmuştur. Bu nedenle İstanbul Anadolu Yakası’ndaki kurultaya katıldım. İzlenimlerimi sizinle paylaşmak istedim.

KURULTAYLAR NEDEN OLUR ?

Bilirsiniz ki ülkemizde bir çok gelişmeler ve olaylar gerçekleşti. Birde üstüne üstelik patronlar tarafında gerçekleştirilen kriz işçi sınıfının sırtına kambur olmaya devam etmektedir. Bunun içindir ki,bu krizin faturasını biz işçiler ödememeliyiz. Ödememeliydik... Fakat başımızdaki hükümet bu fırsatı elimizden alarak patronların ekmeğine yağ sürmüş işçiyi sömürmek için bütün fırsatları ellerine vermiştir. Çıkardıklar yasalarla,çalışanların tün haklarını gasp etmek,açlığa,sefalete sürüklemek gayreti içerisindedirler.

Biz işçilerede bu gayretlerini hiçe çıkarmak düşer. Bunun içindir ki bu kurultaylar çok önemlidir. Alınan her karar sınıfının imzası taşınmaktadır .Biz işçilerde bu atılan imzaları boşa çıkarmamak için ülkemizin dört bir tarafında kurultaylar yapılmaktadır.

Mart ayında İstanbul Anadolu Yakası’nda işçi kurultayı oldu. Ben de bu kurultaya eşimle katıldım. Kalabalık bir işçi kurultayı oldu. Anadolu Yakası’nda çalışan işçiler iş yerlerindeki sıkıntılarını ve çalışma koşullarının nedenlerini, zorluklarını anlattılar. Sendikalı oldukları halde işten atmalar sendikaya üye olanları işten çıkardıklarını anlattılar. Sendikalı olmayanlar da çalışma koşullarının daha da zorlaştırılarak kriz bahanesiyle düşürülen maaşlar, ikramiyelerin verilmemesi, fazla çalıştırılma gibi sorunları anlattılar. Tersaneden gelen işçilerde tersanelerdeki zor koşulları anlattılar. Alınmayan tedbirler yüzünden arkadaşlarını nasıl kaybettiklerini anlattılar.

Zaten bazı sendikacılar brokrasinin peşine takılarak işçiyi yüz üstü bırakıp ceplerini doldurmayabaşladıklarını biliyoruz. İşçi sınıfının yeniden örgütlenmesi ve  sendikal çalışmaları devam ettirebilmesi için biz işçilerin yeniden bir araya gelerek omuz omuza vererek çalışmalar yürütmek için bir çok kararlar alındı. Bu kararlar altınada kurultay komitesi imzasını atarak işçi sınıfının mücadelesini yürütmek ve iş yerlerinde, mahallede, yöre dernekleriyle,esnaflarla,memurlarla yani tüm halkımızla mücadeleye devam kararlılığını belirlediler.

Bir de ülkemizde yaklaşan genel seçimler var biliyorsunuz .Aslında bu Türk halkı için büyük bir fırsat . Bu fırsatı işçi sınıfı iyi değerlendirmesi ve haklarını savunan temsilcileri seçmelerinin gerekliliğine vurgu yapmak istiyorum.

Tüm dünya ve ülkemiz işçi sınıfına, mücadelelerinde başarılar diliyorum. Sırtımızdaki kamburu mücadele ederek atacağımıza inanıyorum.

*Tuzla Tersane İşçisi

ÖNCEKİ HABER

En fazla 80 kadın milletvekili seçilecek!

SONRAKİ HABER

Sarıkaya: Komutanlara ödediğim tazminatı geri talep edeceğim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa