Hakları için Gebze'den yola çıkan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler Ankara'ya ulaştı

Sendikal haklarının tanınması talebiyle Gebze'den yola çıkan Birleşik Metal-İş üyesi işçiler ve sendika yöneticileri Ankara'ya ulaştı.

25 Kasım 2020 13:21
Paylaş

Gebze’de DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasına üye oldukları için patron tarafından tazminatsız şekilde işten atılan ve ücretsiz izne çıkarılan Systemair HSK, Özer Elektrik ve Baldur fabrikaları işçileri bugün Ankara’ya geldi. İşçiler dün Ankara’ya yürümek istediklerinde polis tarafından engellenmiş ve gözaltına alınmışlardı.

Ankara’da önce Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Ankara Ofisi’ne giden işçiler burada sorunları anlattı. Görüşmenin ardından Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ve ILO Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan açıklama yaptı.

Serdaroğlu, 3 fabrikada aylardır yaşanan sorunları anlattıklarını belirterek konuya ilişkin bir dosya sunduklarını söyledi. Sorunların çözümü noktasında olumu bir görüşme olduğunu ifade eden Serdaroğlu, ILO’dan bu süreci hassasiyetle takip etmelerini istediklerini söyledi.

ILO Türkiye Ofisi Direktörü Numan Özcan ise işçilerin sendikal haklar için verdiği mücadeleyi yakından izlediklerini belirterek, “Örgütlenme en temel çalışma haklarından bir tanesi. Örgütlenme olmadan haklarınızı savunmanız mümkün değil. Bu hak Türkiye'nin de taraf olduğu ILO sözleşmelerinde garanti altına alınmış bir hak. Bu hak salgın koşullarında da geçerlidir. ILO olarak bu dosyayı gerekli mercilere ileteceğiz” dedi.

Birleşik Metal İş üyeleri, ILO'nun ardından yetkililer ile görüşmek için Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına gitti. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Eskişehir'de görev yapan Hemşire Mehmet Say Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

CHP’li Alpay Antmen: Akkuyu Nükleer Santrali’nin yönetiminde Türkiye yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...