Tarlabaşı Dayanışma'dan Urfalı Mehmet'le göçmenlere yönelik faaliyetlerini konuştuk

Göçmenler ve yerli halk arasında faaliyetlerini sürdüren Tarlabaşı Dayanışma'nın aktivistlerinden Mehmet Yeralan'la (nam-ı diğer Urfalı Mehmet) göçmenlere yönelik dayanışma faaliyetlerini konuştuk.

23 Kasım 2020 12:22
Paylaş

Arif KOŞAR
İstanbul

Göçmenler ve yerli halk arasında faaliyetlerini sürdüren Tarlabaşı Dayanışma, pandemi döneminde de oldukça kritik bir rol oynadı. Sağlık hakkına erişimi olmayan çok sayıda göçmen Tarlabaşı Dayanışma’nın aracılığıyla özel ya da devlet hastanelerinde tedavi oldu.

Mehmet Yeralan, nam-ı diğer Urfalı Mehmet, göçmenlerin Mehmet abisi ve dayanışmanın da aktivistlerinden. Kendisi ile pandemi döneminde göçmenlere yönelik dayanışma faaliyetlerini konuştuk.

Yol boyunca çok sayıda insan sorunlarını dile getiriyor. Dayanışma içinde çözüm aranıyor. Oldukça sınırlı olanaklara rağmen, sokaklarda yaşamak zorunda kalan göçmenlerin yararlandığı bir sığınma evi oluşturulmuş. Pandemi döneminde doğrudan hizmet veremese bile bir de yemekhane var. Resmi kurumların “vatandaş” olmadıkları için görmediği göçmenleri, Tarlabaşı Dayanışma görmek ve göstermek için çabalıyor.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Yusufeli’de 15 muhtar ve köylüler HES'lere karşı eylem yaptı

SONRAKİ HABER

Koronavirüs aşısı: Oxford Üniversitesi aşıyı bu kadar çabuk nasıl geliştirilebildi?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...