25 Kasım 2020 12:05

Ebru Erdem'in babası: Kızım intihara meyilli değildi, öldürüldüğünü düşünüyoruz

Balkondan atlayarak intihar ettiği öne sürülen 17 yaşındaki Ebru Erdem’in ölümüne ilişkin davada baba Murat Erdem "Kızım intihara asla meyilli değildi. Öldürüldüğünü düşünüyoruz” dedi.

Fotoğraf: Gülnaz Bingöl/csgorselarsiv.org

Paylaş

İstanbul Küçükçekmece'de 2019 yılında balkondan atlayarak intihar ettiği öne sürülen 17 yaşındaki Ebru Erdem’in ölümüne ilişkin davada tutuklu sanık Serdar Taş savunma yaptı. Sanık Ebru Erdem’in ailesiyle problemleri olduğunu ve aşağıya kendisinin atladığını öne sürerken baba Murat Erdem "Kızım intihara asla meyilli değildi. Biz öldürüldüğünü düşünüyoruz” dedi.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre Bakırköy 20. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Serdar Taş, Sesli ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. Tutuksuz sanık Kemal Sönmez, Ebru Erdem’in annesi Ayşe Erdem ve babası Murat Erdem ile taraf avukatları ise salonda hazır bulundu.

"UYUŞTURUCU KULLANDIM"

Tutuklu sanık Serdar Taş, savunmasında olay günü "içki masası kurduklarını" ve uyuşturucu kullandığını ifade ederek Ebru Erdem ile ailesi arasında sorunları olduğunu öne sürdü.

Midesinin bozulması nedeniyle lavaboya gittiğini ve geri döndüğünde Ebru Erdem’i balkonda bulduğunu öne süren sanık Taş, "Mermerin üzerinde oturuyordu. Onu kurtarmak için yaklaştım, otururken kendini boşluğa bıraktı. Aşağı koştum, indiğimde ölmüştü. Ben görünce bayılacak gibi oldum, koşarak uzaklaştım” iddialarını dile getirdi.

Sanık Taş ayrıca uyuşturucuyu Ebru Erdem'in temin ettiğini ve kendisinin de kullandığını iddia etti.

Mahkeme Başkanı Ali İhsan Horasan, sanığın uyuşturucu ve silah bulundurmaktan suç kaydı olduğunu hatırlattı.

"ÖLDÜRÜLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNÜYORUZ"

Baba Murat Erdem, kızını daha önce psikiyatriye götürdüğünü belirterek "Kızımız intihara asla meyilli değildi. Biz öldürüldüğünü düşünüyoruz” dedi.

TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Serdar Taş’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

İddianamede sanık Serdar Taş hakkında “Çocuğa yönelik kasten öldürme” ve “Suç sonucu ölümün olması sebebiyle çocuğun cinsel istismarı” suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca sanık Taş hakkında “Evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haber vermeksizin yanında tutmak” ve “Uyuşturucu ticareti yapma veya sağlama” suçlarından 23 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

İddianamede diğer sanık Kemal Sönmez’in ise “Evi terk eden çocuğu, ailesini veya yetkili makamları durumdan haber vermeksizin yanında tutmak” suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası isteniyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Fehmi Tabak: Bir an evvel toplumun yarısından fazlasının aşılanması gerek

SONRAKİ HABER

EŞİK: Kadına karşı sistematik şiddet işkencedir, seyretmeyin, görevinizi yapın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...