25 Kasım 2020 09:48
Son Güncellenme Tarihi: 25 Kasım 2020 17:54

Ankara'ya yürümek isteyen Ermenekli madenciler yine engellendi | 30 kişi gözaltında

Ermenekli madenciler, verilen sözlere rağmen sorunları çözülmeyince yeniden Ankara’ya yürümek istedi. Polis ve jandarma işçilere müdahale etti. 30 kişi gözaltına alındı.

Yürüyüşü engellenen Ermenekli madenciler | Fotoğraf: Bağımsız Maden-İş

Paylaş

Ermenekli madencilerin başta ödenmeyen ücretleri ve tazminatları olmak üzere haklarını almak için başlatmak istedikleri Ankara yürüyüşü polis ve jandarma tarafından engellendi. Madencilere tazyikli su ve biber gazı sıkan polis Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin de dahil 30 kişiyi gözaltına aldı.

Bağımsız Maden-İş öncülüğünde başlattıkları Ankara yürüyüşlerinin engellenmesinin ardından direnişe geçen Ermenekli madenciler, verilen sözlere rağmen sorunları çözülmeyince dün yeniden Ankara’ya yürümek istedi. Ancak polis ve jandarma bariyer kurarak işçilerin Güneyyurt Meydanı’ndan çıkmasına izin vermedi. İşçilerin yürüyüşte kararlı olduklarını bildirmesi üzerine polis tazyikli su ve biber gazı sıktı. Aralarında Bağımsız Maden-İş Genel Başkanı Tahir Çetin’in de olduğu 30 kişi gözaltına alındı.

Bağımsız Maden-İş tarafından yapılan açıklamada, “Tüm Ermenek’te fiili bir sıkıyönetim uygulanıyor. Sokaklardaki herkes zorla evlerine gönderilmeye çalışılıyor, bu uygulamanın Valiliğin emri olduğu söyleniyor. Genel başkanımız dahil gözaltılara ulaşamıyoruz. Basın gönüllümüz Mertcan’a (madenci çocuğu) darp raporu almak için gittiği hastanede ‘Tedavini ol, seni de gözaltına alacağız’ dendi. Kamuoyunu ses vermeye, baroları göreve çağırıyoruz” dendi.

(İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Odunpazarı’nda, öldürülen kadınlar için ‘Kelebekler Anıtı’ açıldı

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan, mahkemeler karşısındaki pozisyonunu Kılıçdaroğlu ile bir tuttu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...