25 Kasım 2020 09:23

Ayvalık’ta, 10 Ekim Katliamı’nı protesto eden 5 kişiye hapis cezası verildi

Ayvalık'ta, 10 Ekim Katliamı'nı protesto edenlere açılan Cumhurbaşkanına hakaret davası 16'ncı duruşmasında sonuçlandı. 5 kişiye, 1 yıl 3 ay 16 gün hapis cezası verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Balıkesir Ayvalık’ta, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nın birinci yıl dönümünde, demokratik kitle örgütlerinin düzenledikleri anma etkinliğine katıldıkları ve Cumhurbaşkanı aleyhine slogan attıkları gerekçesiyle aralarında Emek Partisi Balıkesir İl Başkanı Cemil Tosunoğlu’nun da bulunduğu 5 kişiye, 1 yıl 3 ay 16 gün hapis cezası verildi. Verilen cezaların hükmünün açıklanması geri bırakıldı.

Ayvalık Cumhuriyet Meydanı’nda 11 Ekim 2015 günü yaklaşık 600 kişinin katılımı ile gerçekleştirilen10 Ekim katliamı protestosu ve katliamda yaşamını yitirenleri anma açıklamasında Cumhurbaşkanı aleyhinde slogan atıldığı gerekçesi ile 5 kişi hakkında Ayvalık 1. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın 16. karar duruşması görüldü. Duruşmada savunmalarını yapan sanıkların vekili Avukat Hasan Hüseyin Evin, 600’ü aşkın kişinin katıldığı bir eylemde 5 kişi hakkında dava açılmış olmasını manidar bulduklarını ifade ederek beraat talebinde bulundu.

NEDEN 5 KİŞİ SEÇİLDİ?

Dava hakkında konuşan, EMEP Balıkesir İl Başkanı Cemil Tosunoğlu ülkede yaşanan acılara ve katliamlara karşı duyarlılık göstererek sorumluların hesap vermesini istediklerini ve bu vicdani tutumun da normal hukuk devletinde suç olmaması gerektiğine vurgu yaparak, onca kişinin arasında sadece 5 kişinin seçilerek yargılanmasını anlamakta zorlandıklarını ifade etti. Cemil Tosunoğlu ile birlikte Emek Partisi önceki dönem Ayvalık İlçe Başkanı ve şimdiki Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Aslan ve o dönem Ayvalık Eğitim Sen Temsilciliği Yürütme Kulu Üyeleri; Halis Çalık, Hasan Elmacı ve Evren Nesil Dinçer Çalık da ceza alan kişiler arasında.

Beş yıldır süren 5 sanıklı Cumhurbaşkanına hakaret davasının 16. karar duruşması sonunda, her bir sanık için 1 yıl, 3 ay ve 16 günlük hapis cezasına hükmettiğini açıklayan mahkeme heyeti, verilen cezaların hükmünün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. (Balıkesir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Metal işçisi kadınlar fabrikalardan sesini yükseltti: Şiddete, tacize, mobbinge hayır

SONRAKİ HABER

Muhabirimiz Cengiz Anıl Bölükbaş'a ajanlık baskısından Soylu’nun haberi yokmuş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...