25 Kasım 2020 06:43

Hükümet patronların yanında olduğunu gösterdi, sendikalı olmak suç değil

Adana’da sizler gibi metal iş kolunda çalışan bir işçi kardeşiniz olarak sizlerin bu haklı mücadelede yanınızda olduğumu ve destek sunduğumu belirtmek isterim. 

Fotoğraf: Mert Samyeli/Evrensel

Paylaş

Temsa işçisi
Adana

Merhaba Evrensel okurları,

Gebze’de Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için işten atılan arkadaşlarımızın Ankara’ya yürümek istedikleri için polisler tarafından engellenip gözaltına alınmış olmaları ne yazık ki ülkemizin acı bir yanı.

Öncelikle, işçilerin sendikalı olması demek, ülkede demokrasinin ve hak arama mücadelesinin önünün açık olduğunun göstergesi olması gerekirken sendikalaştıkları için neden arkadaşlarımız ekmeğinden ediliyor?

Bir işçinin sendikalı olduğu için işten çıkarılması devletin ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ayıbıdır. Mesele pandemiyi bahane edip polis yığmak değil. İşçi kardeşlerimizin sıkıntıları var ki oraya çıkmışlar ama sorunu çözecek kişilerin gelmesi yerine onların kolluk kuvvetleri geliyor.

Biz işçilerin polisle bir derdi yok, tek derdimiz ekmeğimiz. Devletin burada alması gereken tutum bize karşı değil bizden yana olmalı ki biz orada polisle karşı karşıya gelmeyelim. Patrona nefes aldırmak için ellerinden geleni yapan hükümet, neden işçiye nefes alması için bir şey yapmamaktadır.

Böylece sorunun cevabı da ortaya çıkmış oluyor. Bu da hükümetin biz işçi ve emekçilerden yana değil patronlardan yana olduğudur. Kimse ekmeği ile terbiye olmamalı. Gözaltına alınan işçi kardeşlerimiz bir an önce işlerine dönmeli, ailesi ile mutlu bir şekilde yaşamak onların da hakkı.

Arkadaşlarımız yanlış bir şey yapmamıştır, örgütlü bir güç olmak istemişlerdir. Çünkü arkadaşlarımız biliyorlar ki örgütlü bir güç olursa haklarına kavuşup işveren tarafından muhataba alınacaklar. Hiç kimse bizlere hakkı altın tepsi ile sunmayacaktır, hak ancak savaşarak alınır.

Eğer şanslı isen virüse karşı bile dinlenince çaresi var ama açlığın çaresi yoktur. Adana’da sizler gibi metal iş kolunda çalışan bir işçi kardeşiniz olarak sizlerin bu haklı mücadelede yanınızda olduğumu ve destek sunduğumu belirtmek isterim. 

ÖNCEKİ HABER

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Tetanos-difteri yerli aşısı kullanıma hazır

SONRAKİ HABER

Mahkeme haberleri karıştırdı: Cumhuriyet’e 10 gün ilan kesme cezası daha

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...