25 Kasım 2020 03:42

Ambulansta çalışan sağlık emekçisi: Bari insan olduğumuzu hatırlasınlar

İzmir'de ambulansta çalışan sağlık emekçisi yazdı: "Aldığımız para zaten belli kabullendik, alıştık. Kıt kanaat geçiniyoruz, bari insan olduğumuzu hatırlasınlar!"

Arşiv | Fotoğraf: AA

Paylaş

Ambulansta çalışan sağlık emekçisi
İzmir

Gezmedik, tozmadık. 2 günde 1 nöbete gittik... Salgının başında dezenfeksiyon süremiz 30 dakika olması gerekirken, “20 dakika makine, 20 dakika havalanma” dediler, “Eyvallah” dedik. Zaman geçti “Yetişemiyoruz 10 dakika yeterli” dediler, ona da “Tamam” dedik. Biraz daha zaman geçti, “Havalanmayı 5 dakikaya düşürün yetişemiyoruz” dediler.

“Havalanmamış ambulansta boğazlarımız acıyor yapmayın” dedik, “Yapacak bir şey yok” dediler. Zaman geçti “Bundan sonra iki kovidli hasta üst üste taşınacak, dezenfeksiyonsuz” dediler, ona da “Tamam” dedik. Ekibin maruziyet süresi uzadı. Bir-iki dakika tuvalete girince cepten aradılar “Neredesin, niye açmıyorsun, vaka var” diye bas bas bağırdılar.

Sonuç; 24 saatte bir bardak su içmek yok, beslenme zaten bizim için büyük lüks… Şu anda 11 kişilik istasyonun 6 kişisi pozitif, kalan 5’i temaslı, olası yüksek. Bölge boştu, su, yemek bize haramdı, bölgenin ambulansı kapandı...

Madalyonun öbür yüzünde hepimiz anneyiz ve kapandığımız odaların arkasında çocuklarımız ağlıyor. Hastalığa moral lazım ya, nerden tutsak elimizde kalıyor. Ben 17 yıllık sağlık emekçisiyim. Suriye sınırlarında kurşunların altında tek başına doğum yaptıran UMKE gönüllüsüyüm. Beni meslekten soğuttular, değersizlikten yerin dibine soktular. Aldığımız para zaten belli kabullendik, alıştık. Kıt kanaat geçiniyoruz, bari insan olduğumuzu hatırlasınlar!

ÖNCEKİ HABER

Boşanmak isteyen eşinin aracına bomba düzeneği kuran erkeğin 19 yıllık cezası onandı

SONRAKİ HABER

Meteoroloji sağanak ve kar uyarısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...