25 Kasım 2020 03:26

CHP'li Karaca Denizli cezaevindeki Kovid-19 vakalarını sordu

CHP’li Gülizar Biçer Karaca, Adalet Bakanlığına, cezaevinde kaç Kovid-19'lu tutuklu ve hükümlü bulunduğunu ve sevk alıp alamadıkları sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca

Reklam

Hilmi MIYNAT
Denizli

CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Denizli D Tipi Cezaevindeki Kovid-19 vakalarını sordu. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanmak üzere TBMM Başkanlığına sunulan soru önergesi veren Karaca, cezaevinde kaç Kovid-19 testi pozitif tutuklu ve hükümlü bulunduğunu ve sevk alıp alamadıkları sordu.

Denizli D Tipi Cezaevinde hasta tutukluların, durumları ağırlaşmadan sevk alamadıkları iddiaları üzerine CHP'li Karaca TBMM'ye yazılı soru önergesi verdi. Karaca önergede, "Cezaevinde yakınları kalan yurttaşlar, Kovid-19 vakalarının arttığını, hasta tutuklu ve hükümlülerin hastalık şartları ağırlaşana kadar hiçbir şekilde hastaneye sevklerinin gerçekleşmediğini, cezaevi şartlarının insan onuruna yakışır olmadığını dile getirmektedir" ifadelerini kullandı.

"ÇOK SAYIDA ŞİKAYET VE TALEPLER VAR"

Konuyla ilgili olarak Evrensel'e konuşan Karaca, cezaevlerindeki koronavirüs vakalarına ilişkin çok sayıda ihbar, şikayet aldıklarını belirterek, "Menemen, Denizli, Sivas, Bolu ve Kocaeli gibi birçok cezaevinden 15 kişilik koğuşta 30-35 kişinin kalındığı, hasta olan ya da belirti gösteren kişilere test ya da tedavi uygulanmadığı, hijyen koşullarına ilişkin çok sayıda şikayet ve talepler almaktayız" dedi.

"İNSANCA YAŞAM KOŞULLARINA SAHİP OLMA HAKLARI VAR"

Şikayet ve taleplerin takipçisi olarak cezaevi müdürlükleri ve adalet bakanlığı ile görüşmeler yaparak sorunları çözmeye çalıştıklarını dile getiren Karaca, "Vatandaşlarımızın, hükümlü ve tutukluların sorunlarının araştırılması ve gerçek anlamda çözüm için katkı vermeye çalışıyoruz. Örneğin Sivas çok soğuk bir memleket. Kendisine battaniye verilmediğini ifade eden hükümlünün sorununa çözüm getiriyoruz. Bazıları cezaevinde okunacak kitap bulunmadığını ifade ediyor, kitap desteğinde bulunuyoruz. Kişiler tutuklu ve hükümlü olabilir ama onların da insan haklarına saygılı, insanca bir yaşam koşullarına sahip olması gerektiğini ifade etmek isteriz" diye konuştu.  

Karaca Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e şu soruları yöneltti;

  • Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda yapılan günlük test sayısı kaçtır?
  • Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kaç Kovid-19 testi pozitif tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır?
  • Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kovid-19 testi pozitif çıkıp sağlık durumu ağırlaşarak hastaneye gitme talebinde bulunan kaç tutuklu ve hükümlü bulunmaktadır?
  • Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda sağlık durumu ağırlaşarak hastaneye giden tutuklu ve hükümlü sayısı kaçtır?
  • Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda kaç tane görevli sağlık personeli bulunmaktadır?
  • Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan sağlık personelinin kaçı gece vardiyasında çalışmaktadır?
  • Denizli D Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda gece vardiyasında çalışan sağlık personelinin hastaneye sevk yetkisi bulunmakta mıdır?
Reklam