23 Kasım 2020 18:13

Beko, İngiltere’de 5 kişinin ölümüyle ilgili soruşturmada kusurlu bulundu

Türkiye merkezli Beko firması, İngiltere'de beş kişinin fırından sızan gaz nedeniyle yaşamını yitirmesi ile ilgili soruşturmada "ciddi kusurlu" bulundu.

Beko logosu

Paylaş

İngiltere'de 2010 ve 2013 yıllarında beş kişinin fırından sızan gaz nedeniyle yaşamını yitirmesine ilişkin soruşturmada, Türkiye merkezli Beko firması ciddi kusurlu bulundu.

BBC Türkçe'nin haberine göre; firma Cornwall bölgesinde beş kişinin fırınlardan ölümcül miktarda karbondioksitin sızmasıyla yaşamını yitirmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada gerekli önlemleri almadığı ve incelemelerin zamanında paylaşılmadığı gerekçesiyle kusurlu bulundu.

Fırınların İngiltere ve İrlanda'da 13 farklı ölüm vakasıyla daha ilişkilendirildiği belirlendi. Yargıç Geraint Williams, ölümlerin "kaza sonucu" olduğu neticesine vardı ancak firmayı da "ciddi kusurlu" buldu.

Soruşturma kapsamında, fırının ızgara kapağı kapalıyken kapaktaki kauçuk contanın hatalı tasarlanması nedeniyle ölümcül miktarlarda zehirli gazın ortama salınabildiği tespiti yapıldı. Yaşamını yitirenlerin aslında fırını çalıştırmak isterken gazlı ızgarayı açtığı, kapalı kapaktan gazın sızması sonucu yaşamını yitirdikleri belirtildi.

Soruşturmada, ilk olarak 13 Kasım 2008'de Alexis Landry isimli Fransız öğrencinin İrlanda'da yaşamını yitirmesinin Beko'ya bildirildiği belirtildi. 1 Aralık'ta Doncaster'daki iki ölümle ilgili de Beko ile iletişime geçildi. Sorgu yargıcı Williams, Beko'nun Doncaster'daki ölümleri takip etmekteki başarısız olmasını, "ciddi kusur" olarak tanımladı.

32 yaşındaki Kevin Branton ve 30 yaşındaki Richard Smith 2010'da Saltash'ta, 47 yaşındaki Maureen Cook, 86 yaşındaki Audrey Cook ve 90 yaşındaki Alfred "John" Cook da 2013'te Camborne'de yaşamını yitirmişti.

Beko'dan yapılan açıklamada, "trajik olaylar" olarak nitelendirdiği bu ölüm vakalarının ardından güvenlik standartlarını yükseltmeye devam ettiklerini ve bu yeni standartların "benzer trajik olayların tekrarlanmasının önüne geçilmesine yardımcı olduğunu" söyledi.

Koç Holding bünyesinde etkinlik gösteren beyaz eşya ve elektronik markası Beko, Türkiye dışına kendi markasıyla satış yapan ilk marka olma özelliğini taşıyor. Beko, 2000 yılından bu yana Arçelik A.Ş çatısı altında bulunuyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

ABD başkanı seçilen Joe Biden'ın kabinesi açıklandı

SONRAKİ HABER

Ağrı'da mültecileri taşıyan kamyonet devrildi: 17 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...