23 Kasım 2020 12:36

Datçalı müzisyenlerden ‘Ses çıkarıyoruz’ eylemi

Datçalı müzisyen ve kültür sanat emekçileri 4 Kasım’da başlattığı “Bekliyoruz” eylemini “Ses Çıkarıyoruz” eylemlerine dönüştürdü.

Fotoğraf: Evrensel

Reklam

Datçalı müzisyen ve kültür sanat emekçilerinin 4 Kasım’da başlattığı eylemler devam ediyor. Sanatçılar “Bekliyoruz” eylemlerini "Ses çıkarıyoruz" eylemine dönüştürdü.

Muğla'nın Datça ilçesinde pandemi nedeniyle zor günler geçiren sanatçılar enstrümanlarını sokağın ortasına bırakarak sessiz eylemler yaptılar. Sanatçıların ve kültür emekçilerinin sürdürdüğü eylemlere son kısıtlamalarla beraber mağdur olan esnaflar da büyük destek veriyor. 

"EKONOMİK MAĞDURİYET ACİLEN GİDERİLMELİ"

Maskeleriyle ve sosyal mesafelerini koruyarak “Bekliyoruz” eylemlerini 21 Kasım’da “Ses Çıkarıyoruz” eylemlerine dönüştüren müzisyen kültür sanat emekçileri; “Sağlık tedbirlerinin tutarlı ve bilimsel hale getirilmesi ve bunların yarattığı ekonomik mağduriyetlerin acilen giderilmesini sağlamak için “Ses Çıkarıyoruz’” dedi.

EYLEMLER KAYMAKAMLIK TARAFINDAN DURDURULDU

Datça'lı müzisyen, kültür emekçileri ve esnafın oluşturduğu emekçi dayanışması kaymakamlık ile eylemleri ve çözüm üzerine görüşme yaptı. Hastalığın yayılması gerekçe gösterilerek eylemler kaymakamlık tarafından durduruldu. Kaymakamlık tarafından yakın bir zamanda belediye ile görüşülerek mağduriyetlerin giderilebilmesi üzerine bir plan yapılacağı söylendi. (Muğla/EVRENSEL)

Reklam