20 Kasım 2020 18:01
Son Güncellenme Tarihi: 21 Kasım 2020 14:35

Sağlık emekçileri, Şişli Etfal Hastanesi Başhekimliğinin tavrına tepki gösterdi

Şişli Etfal Hastanesinde görevli SES üyesi sağlık emekçileri, başhekimle görüşmeye gittikleri sırada kendilerine saygısızca ve aşağılayıcı şekilde davranılmasına tepki gösterdi, #SendikaBenim dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) logosu

Paylaş

İstanbul Şişli Etfal Hastanesinde görevli olan SES üyesi sağlık emekçileri, Başhekim Hacı Mustafa Özdemir ile görüşmeye gittikleri esnada kendilerine üstten ve saygısızca bir tavır takınılmasına tepki gösterdi. Sağlık emekçileri Twitter'da #SendikaBenim etiketiyle tepkilerini ve taleplerini dile getirdi.

Şişli Etfal Hastanesinde görevli Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) üyesi sağlık çalışanları, koronavirüs salgını sürecinde yaşanan problemler ve hastane yönetiminin sorumluluğu ile ilgili Şişli Etfal Hastanesi Başhekimliğinden randevu aldı. 20 Kasım sabahı 08.00'de başhekimlik ile görüşmeye giden SES üyesi 3 sağlık emekçisine, görüşmeye sadece bir kişinin alınacağı söylendi. Şube Eş Başkanı Fadime Kavak'ın görüşmeye girdiği ancak üstten, dayatmacı ve aşağılayıcı bir tavır takınılması üzerine görüşmenin gerçekleşemediği belirtildi. Sağlık emekçileri, kendilerine söz verildiği gibi görüşmeye 3 kişi ile gireceklerini söylediklerinde Başhekim Hacı Mustafa Özdemir "Sizin amiriniz benim" diyerek emekçilere çıkıştı.

"İDARENİN YA DA HÜKÜMETİN KAPIKULU OLMADIK, OLMAYACAĞIZ"

SES Şişli Şubesi, yaşananlara dair "Koltuktan parmak sallamak yönetim değildir" başlığı ile yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada "Hastanelerimizde Kovid ile birlikte yaşanan sıkıntı ve sorunlarımız daha da derinleşmişken, pandemi ile mücadelenin temel yolu alanda çalışanların örgütlü olduğu yapıların sesine kulak vermekten geçmekteyken sağlık çalışanları ötekileştiriliyor ve aşağılanıyor. Muhatap alınmak için büyük apoletler bekleniyor. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasına bağlı yöneticiler olarak şunu söylüyoruz ki; sendika yöneticileri başhekimlerden emir almaz ve hiçbir kurum yöneticisi sendika yöneticilerinin amiri olamaz. Meşru ve fiili mücadeleden asla vazgeçmeyen bizler, sendikal mücadele verirken hiçbir yöneticinin, idarenin yada hükümetin kapıkulu olmadık, bundan sonra da olmayacağız" denildi.

SORUNLAR SIRALANDI

Açıklamada görüşme gerçekleşseydi iletilecek sorunlara dair şu ifadeler yer aldı:

  • "Koruyucu ekipman konusunda yapılan sınırlandırmaları ve eksik koruyucu ekipman ile çalışma sonucunda enfekte olan sağlık emekçilerinin sayısında artışlar olduğunu,
  • Polikliniklerde görev yapmakta olan emekçilerin ödemelerinde sorunlar yaşandığını,
  • Polikliniklerin bulunduğu alanlarda çok riskli bir ortamda çalıştıklarını ve hasta ve hasta yakınları ile temas halinde olduklarını,
  • Sarıyer Hamidiye Etfal Hastanesi birimindeki Çocuk Acil Servisinden hasta sayısı bahane edilip her an eleman çekilerek sayıların azaldığını, pandemi sonrası iş yükünün iki katına çıkmış olduğunu, sağlık emekçilerinin artık dinlenme olanakları olmadığı gibi yemeğe dahi çıkamadıklarını,
  • Sarıyer Hamidiye Etfal Hastanesi'nde verilen yemeklerin tadının tuzunun olmadığı ve miktar olarak yetersiz ve doyurucu olmadığını,
  • Acil Servis'te artan iş yükü ve alanda çalışan personel yetersizliğinden şikayetlerimizin olduğunu,
  • Acilden Kovid alanı diye adlandırılan yerde hastaların bekleme sürelerinin çok fazla olduğunu,
  • Son 1 ay içinde 15 sağlık emekçisinin Kovid pozitif olduğu, hastanede yatıp tedavi altında olan arkadaşlarımızın varlığını hatırlatmak istedik."

"TÜKENDİK, ÖLÜYORUZ VE YÖNETEMİYORSUNUZ"

"Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Hacı Mustafa Özdemir'in çalışanlara karşı bu tavrının ilk olmadığını biliyoruz" denilen açıklamada "Sağlıkta şiddetin, kurum amirlerinin mobing, ötekileştirme, aşağılama gibi şiddet türlerini de önleyecek şekilde ele alınmasını talep ediyoruz. Hamidiye Şişli Etfal eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Hacı Mustafa Özdemir‘i bu tavrından dolayı kınıyoruz. Tükendik, ölüyoruz ve yönetemiyorsunuz..." ifadelerine yer verildi.

SAĞLIK EMEKÇİLERİ "#SendikaBenim" DİYEREK TEPKİ GÖSTERDİ

Öte yandan SES üyesi emekçiler, hastane başhekimliğinin sergilediği tavır üzerine 20 Kasım'da Twitter'da #SendikaBenim etiketi ile tepkilerini ve taleplerini dile getirdi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Dedeyazı'da maden ocağı projesine ek ilaveye köylülerden tepki geldi

SONRAKİ HABER

Bakan Varank'tan patronlara "sitem": İşçiler ses çıkarırken sessiz kaldınız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...