20 Kasım 2020 22:48

Maltepe Cezaevi’nde Kovid’li ve sağlıklı hastalar bir arada mı tutuluyor?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi: Maltepe Cezaevi'nde kalan yaklaşık bin mahkumun 150 kadarı koronavirüse yakalandı ve buna rağmen tüm mahkumlar bir arada tutuluyor.

Fotoğraf: Envato

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, cezaevlerinde yaşanan sorunları Meclis gündemine getirerek, “Açık cezaevlerinde koronavirüs izinleri nedeniyle mahkum sayıları azaldı. Bu yüzden cezaevinde çalışan mahkumlar, pozitif bile olsa işleri yetiştirmek için günde 16-17 saat çalıştırılıyor. Bu resmen angaryadır, derhal bu uygulamadan vazgeçilmelidir” dedi.

Bakanlığın karantina açıklamalarına karşın Maltepe’de hasta ve sağlıklı mahkumlar bir arada tutulduğunu belirten İlgezdi, “Yaklaşık bin mahkumun 150 kadarı Kovid-19 pozitif ve buna rağmen tüm mahkumlar bir arada. Mahkumların hastalar ile ayrı yerde kalma talepleri cezaevi yönetimi ve gardiyanlarca kabul edilmiyor. Hatta bazı mahkumlara gardiyanların ‘grip gibi bu hastalık geçer’ dediği iddiaları gündeme geliyor” dedi.

Mahkum yakınlarından telefon aldığını anlatan İlgezdi, Maltepe Açık Cezaevinde yaşananlara Bakanlığın acilen el atması gerektiğini söyledi. Mahkum sayısındaki azalma nedeniyle kalan mahkumların günde 16-17 saat çalıştırılmalarının her türlü kanuna ve vicdana aykırı olduğunu ifade eden İlgezdi, Kovid-19 testi pozitif çıkan mahkumların, hasta mahkumlar ve engelli mahkumlar bile çalıştırılıyor” dedi.

Konuya ilişkin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’e soru önergesi veren İlgezdi, “17 Haziran’dan beri cezaevindeki güncel Kovid-19 verileri neden açıklanmamaktadır? 5 aydır cezaevlerinde olup biten neden gizlenmektedir? Maltepe Açık Cezaevinde Covid-19’a yakalanan mahkumlar ile sağlıklı mahkumlar hangi gerekçe ile aynı yerde tutulmaktadır?​” sorularının yanıtlanmasını istedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Bölge baroları DTK'ye yönelik operasyona ve gözaltılara tepki gösterdi

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen: İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Karcı özür dilesin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...