19 Kasım 2020 18:58

Müzisyenler: 3 milyon kişi işsizler ordusuna katılacak

İşletme faaliyetlerinin kısıtlanması ile 3 milyon kişinin işsiz kalacağını belirten Müzisyen Ulaş Akyol, "Bu durumun getirdiği mağduriyetler için ise hükümet sessiz” dedi.

Gökhan Yaralı (solda) | Fotoğraf: MA

Paylaş

Kuğulu Park’ta enstrümanlarını yere bırakarak sessiz eylem yapan müzisyenler, koronavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle işletme faaliyetlerinin kısıtlanmasına tepki gösterdi. Yaklaşık 3 milyon kişinin işsiz kalacağını belirten Müzisyen Ulaş Akyol, “Bu durumun getirdiği mağduriyetler için ise hükümet sessiz” dedi.

Çankaya Kuğulu Park’ta bir araya gelen Müzisyen Ulaş Akyol ve Fatih Özakoğlu, işletme faaliyetlerinin sınırlandırılmasına karşı, “Sanatın saati olmaz” demek için sessiz eylem gerçekleştirdi.

Ankara Gar önünde 10 Ekim 2015’te düzenlenen IŞİD'in saldırısı sonucu ayağına takılan protezle yaşama tutunan Gökhan Yaralı, müzisyenlere destek verdi. Enstrümanlarını yere bırakan Özakoğlu ve Akyol, geçinemediklerini ve zor durumda bırakıldıklarını söyledi. İşletme sahipleri ve çalışanlara seslenen Akyol, “20 Kasım'da saat 20.00’de Twitter’dan herkes #KapattıkYaŞimdi etiketi ile paylaşım yapsın” çağrısında bulundu.

"HÜKÜMET SESSİZ"

20.00 itibarıyla işletme faaliyetlerinin sınırlandırılmasıyla işsizliğin artacağını ifade eden Akyol, "3 milyon kişi işsizler ordusuna eklenecek. Bu durumun getirdiği mağduriyetler için ise hükümet sessiz" dedi.

"GÜVENCESİZ MÜZİSYENLER"

İşletme faaliyetlerinin sınırlandırılması sonucu güvencesi olmayan müzisyenlerin kötü etkileneceğine dikkati çeken Özakoğlu ise "Virüsün yayılmasını engellemek için birtakım tedbirler alınmalıdır, ancak bu alınan tedbirler kapsamında, eğer anayasal hakkımız olan, çalışma hakkımız kısıtlanacaksa, devletin kamu imkanlarından bize kaybettiğimiz kazancımızın en azından büyük bir kısmını karşılamalıdır.  Bu talebimizi sunmak için bir süredir yürüttüğümüz sessiz nöbet eylemimizin 3’üncüsünü bu akşam gerçekleştirdik. Tüm eğlence mekanları çalışanlarına önümüzdeki zor süreçte kolaylıklar diliyorum. Dayanışmayla kalın" diye konuştu.

"AÇLIĞA MAHKUM ETMEK"

Müzisyenlere destek veren Gökhan Yaralı da yaşanacak işsizliğe dikkat çekerek, "Ev kirası faturalar dahası sabah sofraya ekmek nasıl gelecek çözüm üretilmiyor. Virüsten koruyalım derken açlığa mahkum etmek bu yasakların tam karşılığı ve bende müzisyen arkadaşların sesine destek vermek istedim" ifadelerini kullandı.

Müzisyenlerin eylemi alkışlarla sona erdi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Bülent Arınç, Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala'nın tutukluluğunu eleştirdi

SONRAKİ HABER

Ford Otosan'da 1383 işçinin izolasyonda olduğuna dair haberimiz TBMM gündeminde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa