18 Kasım 2020 10:02

Demokratik Kongo Cumhuriyeti Ebola salgınının sona erdiğini açıkladı

Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Haziran ayından bu yana 55 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, Ebola salgınının bugün sona erdiğini duyurdu.

Fotoğraf: 
SIM Leadership & Services/Flickr (CC BY-SA 3.0)

Paylaş

Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Haziran ayından bu yana 55 kişinin hayatını kaybettiği ülkede, Ebola salgınının bugün sona erdiğini duyurdu.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin doğusunda 2 binden fazla kişinin ölümüne neden olan iki yıllık Ebola salgınının ülkede sona erdiği açıklandı. Koronavirüsle de mücadele eden 11.000'den fazla vaka ve 320 ölümün yaşandığı Afrika ülkesinde Sağlık Bakanı, bugün Ebola salgınının bittiğini açıkladı. Öte yandan Dünya Sağlık Örgütü'nün Afrika direktörü Matshidiso Moeti de açıklamasında "Bölgede uzak topluluklarda dahi vakaları yorulmadan takip eden, tedaviyi sağlayan ve aşı yaptıran herkese yürekten teşekkür ederiz" dedi.

EBOLA SALGINI

Şiddetli kusma ve ishale neden olan ve vücut sıvılarıyla temas yoluyla yayılan virüs, ilk olarak 1976'da Kongo'nun Ebola Nehri yakınlarında keşfedilmişti. Salgın en son 2018'de tekrar ortaya çıkmış ve o zamandan bu yana yaklaşık 2500'den fazla kişinin de ölümüne neden olmuştu. Haziran ayından bu yana ise 55 kişi hayatını kaybetmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Doç. Dr. Osman Elbek: Son kararların salgını baskılaması, yatıştırması zor

SONRAKİ HABER

Kovid'den ölen dedesi için ceset torbası verildi, "siz indireceksiniz" denildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...