17 Kasım 2020 17:52

Manisa Sun Teksil’de çalışan Selahattin Özer sendikaya üyesi olduğu için işten atıldı

Teksif Sendikası, Manisa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Sun Tekstil'de işten atılan üyesi Selahattin Özer için fabrika önünde basın açıklaması yaptı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Teksif Sendikası İzmir Şube, Manisa Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Sun Tekstil'de işten atılan üyesi Selahattin Özer için fabrika önünde basın açıklaması yaptı. Türk Metal Sendikası üyeleri ve Şube Başkanı Ercan Dereli, Haber İş Manisa Temsilcisi Musa Özdemir'in katıldığı basın açıklamasında sık sık, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Susma haykır sendika haktır”, “Sun Tekstil işçisi yalnız değildir” sloganları atıldı.

Basın açıklamasını okuyan Teksif Sendikası İzmir Şube Faruk Aksoy uzun süredir Sun Tekstil’de örgütlenme çalışması yürüttüklerini belirterek, “Kararlı bir sendika ve üyeleri görünce panikleyen işveren vekilleri birçok üyemize ustalar ve yönetim eliyle baskı oluşturmaya, itibarsızlaştırmaya ve iftiralar atmaya başladı. Son olarak işçi temsilcisi Selahattin Özer’i işten atılar” diyerek süreci anlattı.

Fabrikadaki baskılar üzerine temsilci Selahattin Özer’in işverenden toplantı talep ettiğini aktaran Aksoy, toplantıdan olumlu sonuç çıkmadığının, işverenin Özer’i işten çıkartmak için işçilere baskı yaparak imza toplandığını söyledi.

“MÜCADELEYE VE ÖRGÜTLENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Aksoy, “İşveren vekili Sevinç Aksu işçileri toplayıp Selahattin Özer’in işten atılmayı hak ettiğini onun gibi birkaç kişinin daha olduğunu söyleyip hem üyelerimize aba altından sopa gösterip hem de sendika üyesi olacakların başına neler geleceğini ima etmiştir. İşveren istediği baskıyı yapsın, istediği kadar işçi çıkarsın. Bizler köle değiliz. Bizler emekleriyle çalışan işçiler ve onun öz örgütü olan sendikayız. Kaderimiz Sevinç Aksu’nun iki dudağı arasına bırakmayacağız. İşçileri köle gibi gören, istediği zaman istediğini yapacağını düşünen işveren bilsin ki, sendikayı ve işçilerin söz hakkını tanıyana kadar mücadeleye ve örgütlenmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“Hepimiz biliyoruz ki, ülkemizde sendikal örgütlenme demek işten atılmak demektir. İşten atmak yasaya aykırı olsa bile işçilerin kaderi değişmemektedir. Ama biz TEKSİF Sendikası ve Sun tekstil işçileri olarak bu kaderi değiştirmeye kararlıyız ve değiştireceğiz” diyen Aksoy, işten atılan Selahattin Özer’in işe geri alınmasını talep etti.

“HAKSIZ VE HUKUKSUZ YERE İŞTEN ATILDIM”

Yaşadıkları sorunlardan dolayı sendikaya üye olmaya karar verdiklerini söyleyen işten atılan Selahattin Özer, “Sorunlarına ilişkin toplantı talep ettik. İşveren yetkili Sevinç Aksu’ya yaşadığımız sorunları anlattık. Sanki yasadışı örgütleniyormuşuz gibi tepki gösterdi. Daha sonra benim işten atılmam için işçilerden imza topladı. Beni haksız, hukuksuz yere işten atılar” diyerek asıl meselenin sendikanın örgütlenmesini engellemek olduğunu söyledi. (Manisa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hikayeler Twitter’a da geliyor

SONRAKİ HABER

Kovid-19 aşısı Belçika'da ücretsiz olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...