17 Kasım 2020 13:08

TİP Milletvekili Barış Atay’a ‘kırmızı fularlı kız’ paylaşımı nedeniyle fezleke

TİP Milletvekili Barış Atay hakkında  “kırmızı fularlı kız” olarak bilinen Ayşe Deniz Karacagil paylaşımı nedeniyle fezleke hazırlandı. Meclise, 18 milletvekili hakkında 22 yeni fezleke geldi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barış Atay’a, Haziran Direnişi sırasında “kırmızı fularlı kız” olarak tanınan ve ardından IŞİD’e karşı mücadelede hayatını kaybeden Ayşe Deniz Karacagil hakkında 2017’de yaptığı Twitter paylaşımı nedeniyle fezleke hazırlandı.

İleri Haber’den Tugay Candan’ın haberine göre; Barış Atay, fezlekeye söz konusu 30 Mayıs 2017 tarihli tweetinde “Yaşadığı dönemin sorunlarına çözüm bulabilmek amacıyla inisiyatif alıp, hayatının akışını değiştiren, gencecik bir devrimci daha” ifadelerini kullanmıştı. 

MECLİSE 22 YENİ FEZLEKE

MA’nın aktardığına göre de Meclise, 18 milletvekili hakkında 22 yeni fezleke gönderildi. Aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da bulunduğu 18 milletvekili hakkında, dokunulmazlığın kaldırılması istemiyle 22 fezleke Meclise sunuldu. Fezlekelerin 7’si HDP milletvekilleri hakkında, biri de Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz hakkında hazırlandı.

Hakkında fezleke hazırlanan HDP’li isimler şöyle: Pervin Buldan, Hüseyin Kaçmaz, Murat Çepni, Muazzez Orhan, Kemal Bülbül, Semra Güzel, Ayşe Acar Başaran.

4 FEZLEKE CHP’YE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında da bir fezleke hazırlanırken, CHP’li Mahmut Tanal, Ali Öztunç ve Haşim Teoman Sancar hakkında da birer fezleke hazırlandı.

AKP VE İYİ PARTİ

İYİ Parti milletvekilleri Yasin Öztürk hakkında 2, İsmail Ok hakkında ise bir fezleke sunuldu. AKP Aydın Milletvekili Metin Yavuz hakkında da bir fezleke hazırlandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Barış Atay hakkında bir fezleke hazırlanırken, bağımsız milletvekilleri Ahmet Şık hakkında 3, Cemal Enginyurt hakkında ise bir fezleke hazırlandı.

AYŞE DENİZ KARACAGİL KİMDİR?

Ayşe Deniz Karacagil, Haziran Direnişi sırasında Antalya'daki eylemlere katılmış, kırmızı fular taktığı gerekçesiyle gözaltına alınarak tutuklanmıştı. Hakkında açılan iki Gezi davasında 103 yıl hapis cezasıyla yargılanan Karacagil, 6 Şubat 2014 tarihinde tahliye edilmişti.

Karacagil, tahliye edilmesinin ardından ardından IŞİD’e karşı savaşmak için Rojava’ya geçmişti.

Karacagil’in Demokratik Suriye Güçleri (DSG) tarafından Rakka’nın IŞİD’den kurtarılması için düzenlenen operasyon sırasında 29 Mayıs 2017 tarihinde yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sendikalaştıkları için ücretsiz izne çıkarılan Gates işçileri haklarını istiyor

SONRAKİ HABER

Kıdem çıkarıldı ama torba hafiflemedi | Torba yasada işçiyi vuran 6 madde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...