15 Kasım 2020 14:39

Salgına rağmen İstanbul'da müzik susmuyor

Kadıköy Belediyesine bağlı Yeldeğirmeni Sanat Merkezi, pandemi koşullarında İstanbulluları sanatla buluşturmaya devam ediyor.

Fotoğraf: Yeldeğirmeni Sanat Merkezi

Paylaş

Özlem ERTAN

Kadıköy’ün tarihi Yeldeğirmeni Mahallesi’nde, 2014’ten beri sanat merkezi olarak kullanılan eski, güzel bir kilise var. 19’uncu yüzyılda inşa edilen bu Fransız kilisesinin adı Notre Dame du Rosaire. Eğer Kadıköy yakasında yaşıyorsanız ve klasik müziğe ya da caza meraklıysanız şimdiki adı Yeldeğirmeni Sanat Merkezi olan bu güzel mekanda konser izlemiş olmanız kuvvetle muhtemel.

KLASİK MÜZİK VE CAZ DİNLETİLERİ

2015’ten beri Kadıköy Belediyesine bağlı Yeldeğirmeni Sanat Merkezinin sanat yönetmeni olan Nezahat Kurşun, içinde bulunduğumuz pandemi koşullarında İstanbulluları sanatla buluşturmaya devam ediyor. Tabii ki gerekli önlemleri alarak… Daha önce birkaç kez burada konser izlemiş ve mekanın doğal güzelliğinin müzikle oluşturduğu bütünlüğün keyfini çıkarmıştım. Geçtiğimiz günlerde Otto Barok Topluluğunun dinletisi için yeniden gittim Yeldeğirmeni Sanat Merkezine. Kemancı Orhan Avcı’nın kurduğu, Kontrtenor Kaan Buldular ile Soprano Cansu Baş’ın solisti olduğu Otto Barok’tan hem klasik eserleri hem de Sefarad, Kelt ve Osmanlı müziklerini dinlemek çok keyifliydi.

Yeldeğirmeni Sanat Merkezinde yıl boyunca klasik müzik ve caz dinletileri devam edecek. Sanat Yönetmeni Nezahat Kurşun, geçtiğimiz yıllarda düzenlenen film gösterimleri ile klasik müzik seminerlerinin bu yıl salgın dolayısıyla yapılamadığını ancak klasik müzik ve caz konserlerinin devam ettiğini söylüyor. Normalde 208 olan sandalye sayısını 68’e düşürdüklerini ve salonu düzenli olarak dezenfekte ettirdiklerini de sözlerine ekliyor.

KASIM KONSERLERİ

Yeldeğirmeni Sanat’ta konserler akşamları 20.00’de başlıyor. Önümüzdeki ilk konser ise 18 Kasım akşamı verilecek Ottoman Ensemble dinletisi. Piyanist Evren Kutlay, Bariton Niyazi Ölmez, Soprano Pınar Temizel Çulha ve Kemancı Elif Eglar’dan oluşan Ottoman Ensemble, tangolar ile film müziklerinden oluşan bir repertuvarla izleyicilerin karşısına çıkacak. 20 Kasım’da Piyanist Can Çankaya ile Kontrbasçı Kağan Yıldız’ın, 21 Kasım’da Cello Paradiso’nun konserini seyredebilirsiniz. 25 Kasım’da TangEsta Orkestrası’nın, 27 Kasım’da da Piyanist Olcay Saral’ın dinletisi var.

Kasım ayının ve gelecek ayların detaylı programına Kadıköy Belediyesinin ve Yeldeğirmeni Sanat’ın internet sayfalarından ulaşabilirsiniz.

ÖNCEKİ HABER

"Karantina koğuşlarında mahpusların yaşam hakları ellerinden alınıyor"

SONRAKİ HABER

Seyit Rıza ve arkadaşları idam edilişlerinin 83'üncü yılında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...