11 Kasım 2020 04:27

Çocuklarını görmeye çağırdığı boşanma aşamaşındaki eşini vurdu

Şiddet gördüğü için İzmir'e yerleşen ve boşanma davası açan Özgen Karharman, çocuklarını görmek için gittiği Karaman'da eşi Hakan Karharman tarafından tüfekle bacağından vuruldu.

Fotoğraflar DHA

Paylaş

Sistematik şiddet gördüğü için İzmir'e yerleşen ve boşanma davası açan 22 yaşındaki Özgen Karharman, çocuklarını görmek için gittiği Karaman'da eşi Hakan Karharman (30) tarafından tüfekle bacağından vuruldu. Kızının daha önce de Hakan Karharman'dan şiddet gördüğünü söyleyen anne Özlem Şahin, "Doktorlar yüzde 80 oranında sakat kalabileceğini söyledi'' dedi.

Demirören Haber Ajansının aktardığına göre Özgen Karharman, eşi Hakan Karharman'ın kendisine sürekli şiddet uygulayıp bıçaklaması nedeniyle yaklaşık 8 ay önce İzmir'de yaşayan annesi Özlem Şahin'in yanına yerleşip boşanma davası açtı. Boşanma davasının görüleceği hafta İzmir deprem olması nedeniyle duruşma ertelendi.

Hakan Karharman, duruşmanın ertelenmesinin ardından eşi Özgen Karharman'a anlaşmalı boşanmak istediğini ve Karaman'a gelip çocuklarını son kez görebileceğini söyledi. Bunun üzerine Özgen Karharman 5 Kasım'da çocuklarını görmek için Karaman'daki evine gitti.

Gittiği evde Hakan Karharman'ın kendisini vurmak için hazırlık yaptığını anlayan Özgen Karharman, cep telefonuyla yaşananları görüntüleyip evden kaçmak istedi. Bu sırada Hakan Karharman ateş açtı ve tüfekten çıkan saçmalar sağ bacağına isabet etti.

Fail Hakan Karharman olay yerinden kaçarken yaralanan Özgen Karharman, çevredekilerin ihbarı üzerine gelen ambulansla Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Özgen Karharman daha sonra sağlık durumunun ciddiyetini koruması üzerine Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne sevk edildi.

Kaçan Hakan Karharman polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

"KIZIM SAKAT KALACAK"

Kızı Özgen Karharman'ın hastanedeki tedavisinin devam ettiğini belirten anne Özlem Şahin (41), kızının sağ bacağını kullanamama ihtimali olduğunu söyledi. Hakan Karharman'ın kızına sürekli şiddet uyguladığını belirten anne Şahin, şunları söyledi:

''Kızıma sürekli şiddet uyguluyordu. Kızım evi terk edip bizim yanımızda yaşamaya başladıktan sonra beni ve oğlumu da öldürmekle tehdit etmişti. Hatta kızımı sakat bırakacağını da söylüyordu. Boşanma davaları ertelenince, kızıma anlaşmalı boşanabileceklerini söyleyip çocuklarını son kez görebilirsin diye Karaman'a çağırmış. Kızımı gitmemesi için uyarmıştım. Ancak annelik duygusuyla hareket edip çocuklarını görmeye gitti. Doktorlar, kızımın sakat kalma oranının yüksek olduğunu söyledi. Sonuçta bizim hayatımızı mahvetti, kızımı da yüzde seksen sakat bıraktı. Lütfen bunlara adil bir şekilde ceza gelsin. Suçlular dışarıda olmasın, annelerimiz ağlamasın, evlatlarımız ağlamasın.''

BABA AKTAŞ: DAHA ÖNCE DE KIZIMI BIÇAKLAMIŞTI

Hakan Karharman'ın daha önce de kızını bıçakladığını söyleyen baba İsmet Aktaş (46), ''Kızımı daha önce 3-4 defa bıçakladı. Kızım şikayetçi olmuştu, ancak çocuklarını düşünerek, şikayetinden vazgeçti. Yaklaşık 8 ay önce de yine bıçakla yaraladı. Kızıma komplo kuruyor. Her şeyi ayarlıyor ve silahı kızımın kalbine doğru dayıyor. Kızım da o esnada eliyle silaha müdahale edince silah ateş alıyor ve bacağından yaralanıyor. Bile bile tasarlayarak kızımı öldürmeye götürüyor. Adalet yerini bulsun istiyorum" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli İstanbul Sözleşmesi İnisiyatifi: Mücadeleyi büyüteceğiz

SONRAKİ HABER

Ege Denizi'nde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...