15 Nisan 2011 13:38

İstanbul'dan lise, lise boykot haberleri

YGS’de yaşanan şifre rezaletine karşı mücadele eden liseliler bir adım daha atarak İstanbul genelinde boykotlar gerçekleştirdi.ÖSYM Başkanı Ali Demir’in açıklamalarına ve öğrencilere gönderilen mektuplara tepki gösteren liseliler İstanbul’da yaptıkları boykotların yanı sıra kitlesel yürüyüşler de ger

İstanbul'dan lise, lise boykot haberleri
Paylaş

ÖSYM Başkanı Ali Demir’in açıklamalarına ve öğrencilere gönderilen mektuplara tepki gösteren liseliler İstanbul’da yaptıkları boykotların yanı sıra kitlesel yürüyüşler de gerçekleştirdiler.

KESK ve Eğitim-Sen’in önceden destekleyeceğini belirttiği liselilerin boykotu il genelinde başarıyla sonuçlandı. Sabah saatlerinde “Şifreyi Yemiyoruz, Derslere Girmiyoruz” çağrısıyla bir çok okulda boykotlar gerçekleştiren liseliler saat 11:00’den itibaren Taksim Gezi Parkı’nda toplanarak direniş çadırı kurdular. Sayıları 1000’i bulan liseliler “Parasız Eğitim, Sınavsız Üniversite” pankartı arkasında toplanarak Galatasaray Lisesi’ne doğru yürüyüşe geçtiler. Kitle İstiklal Caddesinde ilerlerken sayı 2500’e yaklaştı. Galatasaray Lisesi önünde bekleyen yaklaşık 1500 kişilik ayrı bir grubu da yanına alan liseliler bu kez Eğitim-sen’in basın açıklaması yapacağı Taksim Tramvay durağına yürüdü. Sayıları 5000’i aşan liseliler Eğitim-sen’lilerin “Öğretmenler burada, Öğrencilerin Yanında” sloganlarıyla karşılandılar. Liseliler de öğretmenlere “Liseliler Sizinle Gurur Duyuyor” sloganı attılar. Açıklamaya öğrenci velilerinin de katıldığı gözlendi. Basın açıklamasının ardından Gezi Parkı’ndaki çadır alanına dönen liselileri bu kez Eğitim-Sen’liler ziyaret etti. Burada yapılan öğrenci forumunun ardından öğrenciler eylemlerine son verdiler.  


 

BEYLİKDÜZÜ:

Hüseyin Yıldız Anadolu Lisesi’nde 12. sınıflar bütünüyle sınıfları boşaltırken, 11 ve 9’larda kısmen boykot gerçekleşti.

75. Yıl Cumhuriyet Lisesi’nde 12. sınıflar tamamen 10. ve 11. sınıflar kısmen boykota çıktılar.

Cahit Zarifoğlu Lisesi’nde 12’ler tamamen çıkarken toplamda yüzde 30 oranında boykot gerçekleşti.

ŞİŞLİ:

Kurtuluş Lisesi’nde boykota katılım yüzde 100 oldu. Okula gelen 10-15 öğrenci ise ders yapamadan geri döndü.

Şişli Halit Rıfatpaşa’da boykot oranı yüzde 40 idi.

Şişli Mehmet Pisak Lisesi yüzde 30’la boykota katıldı.

KADIKÖY:

Mustafa Kemal Lisesi Toplamda yüzde 100 katılım sağladı ve kitlesel olarak Taksim’e geldi.

Şişli EML 12. sınıflar ağırlıklı okula öğrenciler gelmediler.

SULTANGAZİ:

Şair Abay Kunanbay Lisesi’nde sınavlara rağmen katılım yüzde 40 oldu.

KARTAL:

Hatice Bayraktar Lisesi’nde idare kapıları dışarı çıkmak isteyen öğrencilerin üzerine kapattı. Buna rağmen öğrenciler dışarı çıkmayı ve pankartlarıyla Taksime gelmeyi başardılar.

BEYOĞLU:

Güner Akın Lisesi yüzde 75 oranında boykot gerçekleşti.

Alman Lisesi yüzde 95 ile boykota katılan başarılı okullardan biriydi.

ÜMRANİYE:

Ümraniye EML’de öğrenci ve öğretmenlere yoğun baskı ve tehditler uygulandı. Buna rağmen 50’ye yakın öğrenci derse girmedi.

ESENYURT:

Nakipoğlu Anadolu Lisesi’nde boykota katılım yüzde 80 oldu.

Halil Akkanat Çok Programlı Lisesi’nde boykota katılım yüzde 40 oldu. Sınav konmasına rağmen öğrenciler derse girmediler ve sınavı iptal ettirdiler.

Atatürk Lisesi yüzde 30,

Boğazköy İMKB yüzde 40 civarında boykota katıldı.

Bahçeşehir Atatürk Lisesi’nde boykota katılım yüzde 40 civarındaydı.

Saat 9’da AKP ilçe binasına yürüyüş yapan öğrenciler bir de basın açıklaması yapıtılar. Polisin engelleme tutumlarına rağmen eylem başarıyla gerçekleşti.

BAHÇELİEVLER:

Yenibosna Lisesi’nde müdür yardımcısı “boykota katılmayın, bir daha almam” şeklinde tehditler savurdu. Ortak sınav konduğu için boykota gidilemedi.

Bakırköy Ticaret Meslek Lisesi’nde sabah saatlerinde yapılması açıklanan sınavlar güne dağıtıldı ve bu durum boykotu olumsuz etkiledi.

BAĞCILAR:

Bağcılar Orhangazi Lisesi’nde Genç Hayat kapsamlı bir şekilde dağıtıldı. Derslerde tartışan öğretmen ve öğrenciler Genç Hayata hak verdiler. Reis olduğunu söyleyen bir liseli “Hocam biz boykota çağrı yapıyoruz, bu işin solcusu sağcısı yok” diye konuşma yaptı ve sınıfını boşalttı.

EYÜP:

Refhan Tümer Lisesi, Alibeyköy Lisesi ve Alibeyköy EML öğrencileri saat 16:30’da Refhan Tümer Lisesi önünde eylem yaptı.

Eyüp İmam Hatip Lisesi’nde 7 kişi Taksim eylemine geldi.

MALTEPE:

ECA Ergin Kan Lisesi yüzde 40 oranıyla boykota katıldı.

SARIYER:

Rotary 100. yıl Lisesi’nde boykot oranı yüzde 30’du.

GÜNGÖREN:

İzzet Ünver Lisesi’nde boykota katılım yüzde 10’da kaldı.

SANCAKTEPE:

Sarıgazi Mehmetçik Lisesi’nde boykotu kırmak için kelebek sınav sistemi uygulandı. (emekgencligi.org)

Haberin kaynağı: http://www.emekgencligi.org/index.php?option=com_k2&view=item&id=110%3Aliseliler-boykotta-ali-demir-istifa&Itemid=53

ÖNCEKİ HABER

Bursalı liseliler: YGS iptal edilsin

SONRAKİ HABER

Birgün 8. yaşını kutladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...