06 Kasım 2020 12:54

CHP'nin kıdem tazminatı broşürü yasaklandı

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’nin "Kıdem Tazminatında 10 Maddede Fon Aldatmacası" broşürünün dağıtımını yasakladı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP’nin "Kıdem Tazminatında 10 Maddede Fon Aldatmacası" ve "Arpalık Aile Şirketi" broşürlerinin dağıtımını yasakladı. Yasağın gerekçesi ise broşürde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eleştiri oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, kararın "Saray talimatıyla alınan siyasi bir karar olduğunu" söyledi.

Savcılığı broşürlerin toplatılma gerekçesinde "Broşürlerin içeriklerinde yer alan yazı, yorum ve görsellerin bir siyasi partiye mensup kişileri, kamu görevlerini ve Cumhurbaşkanına demokratik ve siyasi etik ilke ve teamüllerin sınırlarını aşılmak suretiyle tenkit edilerek icra edilen eylemlerin farklı seçmen kitlesi bulunan iki ayrı partinin temsilcilerini ve seçmenlerini kin ve düşmanlığa tahrik edebilecek nitelik taşıması" ifadeleri yer aldı.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "Saray yargısı, Saray’dan aldığı talimatla geçtiğimiz hafta ‘21 Soruda FETÖ'nün Siyasi Ayağı’ broşürümüzü toplatmasının ardından şimdi de Nevşehir’de iki ayrı broşürümüzün dağıtımını yasakladı. Önce ‘21 Soruda FETÖ'nün Siyasi Ayağı’ toplatıldı, şimdi de ‘Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası’ ile "Arpalık Aile Şirketi" adlı kitapçık için toplatma kararı verildi. Bu kararlarla yargı, AKP'nin arka bahçesi olduğunu tescil etmiştir. Gerekçede ‘Cumhurbaşkanını tenkit etmek’ gibi ne olduğu belirsiz bir suçlama görüyoruz. Mecliste emekçilerin kıdem, emeklilik ve iş güvencesini gasp eden sözde İstihdam Paketi’nin görüşüldüğü bu günlerde kıdem tazminatıyla ilgili hazırladığımız broşürün toplatılması, hukuki değil, saray talimatıyla alınmış siyasi bir karardır. Bu kararlar, sadece partimize yönelik bir gözdağı değil, tüm emekçilere, tüm işçilere ve tüm muhalefete karşı bir gözdağıdır" dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Siyaset bilimciler: Hesap verilebilmesi için yeni bir düzenleme yapılmalı

SONRAKİ HABER

Yrd. Doç. Sözen: Trump’ın kaybetmesi otoriterleşme dalgasını etkileyebilir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...