15 Nisan 2011 11:20

Emeklerini çaldırmamak için alana çıktılar

Lise ve Dershane Öğrencileri adı altında örgütlenen Lüleburgazlı gençler, okulların önünde bildiriler dağıtmak, sınıfları dolaşmak ve Facebok’u kullanmak suretiyle arkadaşlarına duyurdukları ve katılım çağrısı yaptıkları eylemlerini Kongre Meydanı’nda basın açıklaması yaparak gerçekleştirdi.D&uu

Emeklerini çaldırmamak için alana çıktılar
Paylaş

Dün yapılan eylemde gençler, taleplerini yazdıkları döviz ve pankartlarla dile getirdi.. Eyleme, çeşitli okullardan yaklaşık beş yüz öğrenci katıldı. Türk-İş, KESK ve DİSK’e bağlı sendikaların yönetici ve üyeleri, öğretmenler, anne ve babalar eyleme, “Çocuklarımızın Emeğini Çaldırmayız” pankartı ile katıldı. Eylem boyunca sloganlar atan öğrenciler, bir hayli coşkuluydu.

Basın açıklamasını Zeliha Irmak okudu. Komşu ilçe Pınarhisar’dan araç tutarak eyleme katılan 30 kadar öğrenci, Lüleburgazlı gençler tarafından coşkuyla karşılandı. Bir hafta sonra aynı yerde ve aynı saatte toplanma kararı alan gençler, davul eşliğinde halaylar çekerek türküler söyledi.

Eylemin öğrenciler arasında duyulması ve öğrencilerden gördüğü destek, birçok okul yöneticisini ve bazı dershaneleri telaşa düşürdü. Bazı öğrencilerin çantaları aranarak, özel defterlerine ve çağrı bildirilerine el konuldu. Birçok okulda yöneticiler öğrencileri okuldan atmakla, ceza vermekle tehdit etti.

Eyleme katılmak isteyen Kepirtepe Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine, 18.00’de yoklama alınacağı, yoklamada olmayan öğrencilerin okuldan atılacağı söylendi. Provokasyon olacağı, çatışma çıkacağı, polisin fişleyeceği, eyleme katılan öğrencilerin yurtlara alınmayacağı gibi yalanlarla korkutulmaya çalışılan öğrenciler, her şeye rağmen eyleme katıldı. (Lüleburgaz/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Tehditlere rağmen sokaktaydılar

SONRAKİ HABER

Bursalı liseliler: YGS iptal edilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...