31 Ekim 2020 13:06

Ünlü aktör Sean Connery 90 yaşında hayatını kaybetti

Ünlü İskoç aktör Sean Connery 90 yaşında hayatını kaybetti. James Bond’u ilk oynayan aktör, Bahamas’ta uyduda hayatını kaybettiği açıklandı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Bir süredir sağlık sorunları yaşayan ünlü aktör Sean Connery 90 yaşında hayatını kaybetti. Connery defalarca Oscar, Bafta ve Golden Globes ödülleri almıştı. Sanatçının en çok bilinen filmleri, The Hunt for Red October, Indiana Jones ve Last Crusade and The Rock.

SEAN CONNERY KİMDİR?

25 Ağustos 1930'da doğan İskoç oyuncu ve yapımcı Sir Thomas Sean Connery'nin en bilinen rolü James Bond film serilerinin Ajan 007 James Bond karakteridir. Kızıl Ekim, Gülün Adı ve Kaya filmleri en çok tanınan filmleridir. Kendisi gibi oyuncu Jason Connery'nin babasıdır.

Connery, 1950 yılında girdiği "Bay Kainat" yarışmasında üçüncü olmuştur. Daha sonra Ian Fleming'in yazdığı "Dr. No" (1962), "Goldfinger" (1964), "Rusya'dan Sevgilerle" (1963), "Thunderball" (1965), "İnsan İki Kere Yaşar" (1967) ve "Ölümsüz Elmaslar" (1971) filmlerindeki Ajan 007 James Bond karakteriyle adını tüm dünyaya duyurmuştur. Ayrıca "The Untouchables" filmiyle "En İyi Yardımcı Aktör Oscarı" nı almıştır.Ayrıca yönetmen Mustafa Akkad'ın çekmeyi planladığı Selahaddin Eyyubi filminden başrol oynamayı kabul etmiş, ancak Akkad'ın El-Kaide'nin terör saldırılarında ölmesi sonucu film gerçekleşmemiştir. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sağlıkçlılar grev yapar mı...

SONRAKİ HABER

Ege Denizi'nde meydana gelen depremden mültecilerin yaşadığı evler de etkilendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...