30 Ekim 2020 19:53

TTB: Deprem bölgesinde pandemi koşullarına uygun barınma imkanı sağlanmalı

Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, pandemi dikkate alınarak, deprem bölgesindeki sağlık hizmetlerinde derecelendirmenin iyi yapılması gerektiğini söyledi.

Fotoğraf: Ege Üniversitesi / AA

Paylaş

Birkan BULUT
Ankara

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, İzmir'de yaşanan 6,6  büyüklüğündeki depremin pandemi koşullarında meydana gelmesi nedeniyle sağlık hizmetlerinde derecelendirmenin çok iyi yapılması gerektiğini söyledi.

İzmir Tabip Odasının bir kriz masası kurarak çalışmalara başladığını belirten Fincancı, pandemi önlemleri dikkate alınarak bir an önce barınma koşullarının sağlanması gerektiğini vurguladı.

TTB'nin olağanüstü durumlarda çalışacak bir sağlık hizmet kolu bulunduğunu kaydeden Fincancı, "Arkadaşlarımız çalışıyor ve bilgi toplamaya özen gösteriyorlar. Özellikle yıkımın büyük olduğu yerlerin emekçilerin, sosyo ekonomik durumu zayıf kesimlerin yaşadığı yerler olduğunu, binaların güvensiz olduğunu söylemek istiyorum. Deprem merkezine yakınlığı ile birlikte bu anlamda sosyo-ekonomik faktörün de, dolayısıyla güvensiz binaların yıkımda etkili olduğunu görüyoruz" dedi.

SAĞLIK HİZMETLERİNDE DERECELENDİRME İYİ YAPILMALI

Deprem nedeniyle pandemi önlemlerinin yetersiz kalması konusunda uyarıda bulunan Fincancı, özellikle yıkılan ve riskli binalar nedeniyle vatandaşların barınma ihtiyacının fiziksel mesafenin dikkate alınarak oluşturulması gerektiğini vurguladı. Hastanelerin çoğunlukla pandemi hastanesine çevrilmesi nedeniyle sağlık hizmetlerinde ulaşmada bir sınırlılıkla karşılaşılabileceğini belirten Fincancı, "Bu nedenle sağlık kuruluşlarında iyi bir derecelendirme yapılmalı. Yine koruyucu hekimlik açısından gerekli çalışmaların basamak basamak uygulanması gerekiyor" diye konuştu.

ÖNCEKİ HABER

Kuşadası’nda depremzedeler geceyi çadırda geçirecek

SONRAKİ HABER

Meslek liseliler: Asgari ücretin üçtü birini alıyoruz, Eğitim Bakanı bizi de düşünsün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...