30 Ekim 2020 14:56

Tekirdağ'da toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu alınması yasaklandı

Tekirdağ İl Hıfzıssıhha Kurulu koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarında ayakta yolcu alınmasını yasakladı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Tekirdağ İl Hıfzıssıhha Kurulu, koronavirüs tedbirleri kapsamında toplu taşıma araçlarında 3'te 1 oranında ayakta yolcu taşınması kararının ihlal edildiğini belirleyerek, uygulamanın kaldırılmasını ve ayakta yolcu alınmamasını kararlaştırdı.Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın önceki gün İstanbul ile temaslı iller arasında bulunan Tekirdağ'da yüzde 96 artış olduğunu açıklamasının ardından, kentte tedbirler üst seviyeye çıkarılmaya başlandı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım'ın başkanlığında olağanüstü toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, yeni alınan kararları açıkladı. Toplantıda alınan kararlar şöyle:

  • “Filyasyon çalışmalarında görev yapmakta olan filyasyon ekipleri arttırılmakta,
  • Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü ve bağlı sağlık tesisleri emrinde görev yapmakta olan “Sürekli İşçi personelin filyasyon çalışmalarında ve kurumlarımızın sağlık hizmetleri sunumunda şoförlük yapmaları,
  • İl Salgın Denetim Merkezi kapsamında oluşturulan hasta takip kurulu bünyesinde görev yapmak üzere ilçelerde Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından ilaç dağıtım birimi oluşturulması, araç görevlendirilmesi,
  • İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararının ikinci maddesinde yer alan, 'koltuk kapasiteleri seyreltilmiş, kaldırılmış otobüsler gibi ayakta yolcu taşıma ağırlıklı toplu ulaşım araçlarında; otobüslerin araç tescil ruhsatında belirtilen ayakta yolcu taşıma kapasitesinin 3'te 1 oranında ayakta yolcu taşıması'  maddesinin otobüs ve minibüste her zaman ihlal edildiği görüldüğünden uygulamadan kaldırılmasına ve ayakta yolcu alınmamasına,
  • İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün teklifi üzerine Cem Çelebioğlu Ortaokulu'nun 02.11.2020 tarihinden itibaren bütün sınıf seviyelerinde haftalık ders çizelgelerinde yer alan derslerin tamamının yüz yüze eğitim yoluyla işlenmesi, işbu kararlar oy birliği ile alınmıştır.”

ÇORLU BELEDİYESİNDE 29 PERSONEL KARANTİNAYA ALINDI

Bu arada Tekirdağ'ın Çorlu ilçe Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, belediye personeli 29 kişinin koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina altına alındığını açıkladı.

Sarıkurt, "Mesai arkadaşlarımdan bazılarının da Covid-19 testleri pozitif çıktı. Bir kısmı yakın temas, bir kısmı ise Covid-19 testlerinin pozitif çıkması nedeniyle şu anda evlerinde karantina altındalar. Farklı müdürlüklerimizde görevli personelimizden 8'i pozitif ve 21'i ise temaslı olmak üzere 29 çalışanımız şu anda karantina altında" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İBB yardım ekipleri depremin meydana geldiği İzmir'e gitti

SONRAKİ HABER

İzmir'deki depremi tetiklemiş olabilecek fayların özellikleri neler?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...