30 Ekim 2020 09:17
Son Güncellenme Tarihi: 30 Ekim 2020 16:37

Petrol-İş Gebze Şubesi, hükümetin saldırılarına karşı fabrikalarda eylemler yaptı

Petrol-İş Gebze Şubesinin örgütlü olduğu fabrikalarda 16.00 vardiyası çıkışında işten çıkan ve çalışmaya gelen iki vardiya işçilerinin katılımıyla eylemler gerçekleştirildi.

Fotoğraf: Petrol-İş sendikası

Paylaş

Petrol-İş Gebze Şubesi, hükümetin başta kıdem tazminatı olmak üzere çalışanların haklarına yönelik saldırıya geçmesine karşı fabrikalarda eylemler gerçekleştirdi.

Petrol-İş Gebze Şubesinin örgütlü olduğu fabrikalarda 16.00 vardiyası çıkışında, işten çıkan ve çalışmaya gelen iki vardiya işçilerinin katılımıyla eylemler yapıldı. İşyerlerinde okunmak üzere şubeden işyeri temsilcilerine gönderilen açıklamada, torba yasanın esnekleşme ve güvencesizleşme yoluyla işçi sınıfının temel haklarını ortadan kaldırdığı belirtildi.

Petrol-İş sendikası, hükümetin emekçilerin haklarına yönelik saldırı planına dair Gebze Trelleborg fabrikasında eylem yaptı.

Torba yasanın salgın döneminde işçileri değil işverenleri kollayan düzenlemelerden bir yenisi olduğu vurgulanan açıklamada, “Kırmızı çizgimiz kıdem tazminatı hakkımızı, çalışanların önemli bir bölümü için ortadan kaldırmayı hedefleyen bu düzenlemeyi kabul etmiyoruz. İşçilerin adil ve yeterli bir ücret alabilecekleri, güvenceli ve kurallı bir çalışma düzeni istiyoruz. Salgında işverenler değil asıl işçiler korunmalı, İşsizlik Sigortası Fonu işverenlere teşvikler için değil zor durumdaki emekçilerin desteklenmesi için kullanılmalıdır” dendi.

Torba yasaya karşı bütün emek örgütlerinin mücadeleyi büyütmek için tüm gücüyle hareket edeceği ifade edilen açıklamada “Düzenlemeye karşı tavrımız, mücadeleyi yükseltmek ve haklarımızı sonuna kadar savunmak olacaktır” dendi. (Gebze/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Petrol-İş’ten iş cinayetleri tepkisi: Tedbirler alınsaydı işçiler yaşayacaktı

SONRAKİ HABER

Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitiren sağlık memuru için hastanede tören düzenlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...