30 Ekim 2020 05:42

Türkiye Barolar Birliğinin "Adli Yardım Yönetmeliği" taslağına avukatlardan tepki

TBB'nin Adli Yardım Yönetmeliği taslağı, baroların üye sayılarının dikkate alınmaması ve adli yardım bürolarında eşit sayıda temsil edilmesi sebebiyle avukatlar tarafından eleştirildi.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Türkiye Barolar Birliğinin (TBB) Adli Yardım Yönetmeliği taslağı, birden fazla baronun bulunduğu illerde baroların üye sayılarının dikkate alınmaması ve adli yardım bürolarında eşit sayıda temsil edilmesi sebebiyle avukatlar tarafından eleştirildi.

TBB, Adli Yardım Yönetmeliği'nde değişiklik taslağı hazırladı. Taslağın, “Adli Yardım Bürosu ve Temsilcisi” başlıklı 4'üncü maddesine göre, birden fazla baronun olduğu illerdeki adli yardım bürolarında barolar eşit sayıda temsil edilecek ve en fazla 50 avukat görevlendirilecek.

Baroların üye sayısına bakılmaksızın eşit sayıda avukat görevlendirilmesine dair ifade avukatlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Avukat Hakları Grubu'nun Twitter hesabından yapılan açıklamada, “TBB, Adli Yardım Yönetmeliğinde değişikliğe gidiyor. Taslağa göre, 47 Bin üyeli İstanbul Barosu ile 2 Bin üyeli 2 No'lu Baro, adli yardım bürosunda eşit! temsil edilecek, başkanlık dönüşümlü yapılacak.Adli yardım görevi ise 2 baronun avukatlarına eşit dağıtılacak" ifadeleri kullanıldı.

İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu'ndan Kürşat Şimşek de taslağı eleştirdi ve "Adaleti getirdiğiniz noktanın nirvanası bu olsa gerek!” dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fransa'da hükümetin pandemi politikası ve sokağa çıkma yasağı protesto edildi

SONRAKİ HABER

Çiftçiye verilen gübre ve mazot desteğinde kesinti yapılacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...